20.000 extra laadpalen in Nederland

Geplaatst op 28 januari 2020

Nederland is een van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden. De afgelopen jaren heeft de laadinfrastructuur in Nederland zich behoorlijk ontwikkeld. In de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht komen 20.000 extra laadpalen. Dit heeft Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) onlangs aangekondigd. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanbestedingen voor laadpalen in de drie provincies.

Elektrische auto’s in Nederland

Het afgelopen jaar is het aantal elektrische auto’s in Nederland behoorlijk toegenomen. In december 2019 zijn er in totaal 22.943 elektrische auto’s op kenteken gezet, waarvan 12.049 Tesla Model 3’s. Vanwege de (verwachte) toename toename in elektrische auto’s willen de drie provincies inspelen op de behoefte voor extra laadpalen.

Openbare laadpalen in Nederland

MRA-E is een bestuurlijk samenwerkingsverband en is verantwoordelijk voor de aanbestedingen voor de openbare laadpalen voor gemeenten in de drie provincies. Om de extra laadpalen zo snel mogelijk te realiseren is er besloten om de aanvraag en plaatsing te halveren van acht naar vier maanden.

Toekomst elektrische auto’s in Nederland

De elektrische auto is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het is daarom belangrijk om voor een dekkend laadnetwerk te zorgen en hierin te investeren. In het Klimaatakkoord zijn verschillende maatregelen beschreven die bij moeten dragen aan de laadinfrastructuur in Nederland. In 2030 zouden er in Nederland in totaal zo’n twee miljoen laadpunten nodig zijn, waarvan een kwart aan openbare oplaadpunten. De drie provincies tellen nu in totaal 5.000 openbare laadpalen.

Laadpaal aanvragen

Rijd je zelf een elektrische auto of overweeg je de overstap? Je kunt via de website openbaarladen.nl een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in jouw gemeente.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Sebastiaan Rodenboog is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl