7 redenen om een Nissan Ariya zakelijk te leasen in 2022

Elektrische crossovers/SUV’s zijn populair in Nederland. Inmiddels is er een behoorlijk aanbod waar je uit kunt kiezen. Ook Nissan heeft onlangs een elektrische crossover – de Nissan Ariya – geïntroduceerd. Als grootste EV-expert van Nederland waren wij heel benieuwd naar de potentie van de elektrische Ariya als zakelijke leaseauto. Dit hebben wij daarom uitgebreid uitgezocht! In dit artikel geven wij 5 redenen om een Nissan Ariya zakelijk te leasen in 2022.

1. Nissan Ariya is leverbaar vanaf augustus 2022

De levertijden van nieuwe auto’s zijn momenteel behoorlijk opgelopen vanwege het wereldwijde chiptekort. Het is daarom momenteel best even uitzoeken bij welke partij je dit jaar nog wél een nieuwe auto kunt krijgen. Automerken die dit jaar nog wel kunnen leveren hebben logischerwijs daarom al een streepje voor op de merken die pas volgend jaar kunnen leveren. Wij kunnen het nieuwste model van Nissan in augustus 2022 leveren. Geen lange levertijden dus! Wat ons betreft reden nummer 1 om dit jaar nog een Nissan Ariya zakelijk te leasen.

2. Snelladen binnen 35 minuten

De elektrische auto van Nissan kan snelladen met een maximaal vermogen van 130 kW DC. Dit betekent dat de auto binnen 35 minuten weer voor 80% is opgeladen. Als we kijken naar het huidige aanbod, dan is een halfuur snelladen prima. Oké het is inderdaad niet zo snel als de IONIQ 5 en Kia EV6 (18 minuten), maar een behoorlijke verbetering als we kijken naar het snellaadvermogen van de Nissan Leaf. Deze EV heeft namelijk een maximaal snellaadvermogen van 46 kW DC.

3. Actieradius van maximaal 533 kilometer

De Ariya is verkrijgbaar met een 63 kWh accupakket of 87 kWh accupakket. Dit betekent dat de elektrische crossover van Nissan een actieradius heeft tussen de 403 en 533 kilometer volgens de WLTP-testmethode. De actieradius van een elektrische auto valt in de praktijk altijd iets lager uit, dit houdt in dat de actieradius in de praktijk naar verwachting neer zal komen tussen de 335 kilometer en 445 kilometer.

4. Profiteer van 16% bijtelling

Voor brandstofauto’s geldt een bijtelling van 22% bijtelling als je als zakelijke rijder de leaseauto ook privé wilt gebruiken. Kies je voor een elektrische auto, dan hoef je slechts 16% bijtelling (tot 35.000 euro) te betalen.

Ga je bijvoorbeeld een Nissan Ariya zakelijk leasen, dan moet je rekening houden met een netto bijtelling vanaf 257 euro (schijf 1) of 343 euro (schijf 2). Je kunt dus op jaarbasis behoorlijk besparen als je dit jaar kiest voor een elektrische leaseauto.

5. Standaard rijk uitgerust

De meeste elektrische auto’s zitten standaard al boordevol opties. Ook de Nissan Ariya is standaard al zeer rijk uitgerust. De elektrische auto van Nissan is standaard uitgerust met 19 inch lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera, Apple CarPlay/Android Auto, 12,3 inch dubbel TFT scherm, een virtuele persoonlijke assistent, proPILOT met Navi-link en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat ons betreft een terechte reden om te kiezen voor de Nissan Ariya.

6. Trekgewicht van 1.500 kg

Wist je dat de Nissan Ariya een maximaal trekgewicht heeft van 1.500 kg? Dit is vergelijkbaar met het maximale trekgewicht van de IONIQ 5, die onlangs zelfs uitgeroepen is tot Trekauto van het Jaar 2022. Het trekgewicht van de Nissan Ariya is dus behoorlijk indrukwekkend. De meeste elektrische auto’s hebben namelijk een maximaal trekgewicht van 750 kg.

7. Zakelijk leasen vanaf slechts 663 euro per maand

Kortom er zijn genoeg redenen om in 2022 de Nissan Ariya zakelijk te gaan leasen. Ben je overtuigd van het feit dat jouw nieuwe leaseauto een Nissan Ariya moet worden? De Nissan Ariya is bij ons al zakelijk te leasen vanaf 663 euro per maand. Neem snel contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden!


Meer weten over elektrische auto's?