8% bijtelling in 2020 voor een elektrische auto

Geplaatst op 10 december 2019

In 2020 betaal je 8% bijtelling voor een elektrische auto tot 45.000 euro (22% over het resterende bedrag). Dit is uit het Klimaatakkoord naar voren gekomen. Door de gewijzigde bijtellingsregels kun je alleen in 2019 nog profiteren van de 4% bijtelling tot 50.000 euro voor een elektrische auto.

8% bijtelling in 2020

Wat gaat er in 2020 precies veranderen wat betreft de bijtelling voor elektrische auto’s? Vanaf januari 2020 verdubbelt de bijtelling naar 8% bijtelling (tot 45.000 euro) voor een elektrische auto. Over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling.

Bespaar op de bijtelling in 2019

Wil je graag besparen op de bijtelling? Kies er dan voor om in 2019 nog over te stappen naar een volledig elektrische auto. Fiscaal gezien kan dit behoorlijk wat voordelen opleveren. Om deze reden is er een ware run ontstaan op elektrische auto’s. Met name de Tesla Model 3, Hyundai Kona Electric en de Kia e-Niro zijn zeer populair onder de zakelijke rijder. Via onze online calculator kun je meteen het verschil in bijtelling in 2019 en 2020 berekenen.

Een praktijkvoorbeeld: Als je kijkt naar de Hyundai Kona Electric, dan betaal je voor een Hyundai Kona Electric in 2019 slechts 4% bijtelling. In 2019 betaal je maandelijks 51 euro (belastingschaal 38,10%). Als je de Hyundai Kona Electric in 2020 wilt leasen, betaal je 8% bijtelling tot 45.000 euro. Dit komt neer op ongeveer 105 euro per maand (belastingschaal 38,10%). Bij de meeste leasemaatschappijen is het geen optie meer om in 2019 nog in een Hyundai Kona Electric te stappen. Toch is er een leasemaatschappij die nog enkele Hyundai Kona Electric’s in 2019 kunnen leveren.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Sebastiaan Rodenboog is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl