Audi E-Tron

"De eerste elektrische auto met echte SUV-kwaliteiten"

  • De elektrische Audi voorzien van veel luxe.
Stel je auto samen
vanaf €900
Car description
436 km Actieradius
27 min Snelladen
408 pk Vermogen
Stel je auto samen

De Audi e-tron is de eerste volledige elektrische Audi op de markt. Een echte Audi wordt aan uitvoerige tests onderworpen en komt dan pas op de markt. Daarom is de auto onder andere getest in de woestijnen van Afrika, onder extreme omstandigheden. Reden genoeg dus om veel te verwachten van de e-tron!

Zoals een echte Audi het betaamt doet de e-tron het uitstekend onder moeilijke omstandigheden. Het bekende quattro systeem van Audi maakt dit mogelijk. Dit maakt de e-tron ook direct uniek in z’n klasse. Anders dan de I-Pace, kan de e-tron ook goed uit de voeten als echte SUV.

Duitse degelijkheid slaat de toon in het interieur. De e-tron is de elektrische auto die mensen moet overtuigen andere luxe SUV’s te laten staan en te kiezen voor elektrisch. Naast een aantal prachtige schermen met haptic feedback en een virtual cockpit, kan de e-tron ook uitgerust worden met camera’s in plaats van buitenspiegels. De beelden worden op de deur middels twee OLED schermen getoond. Dit is niet alleen een leuk high-tech speeltje. Het vermindert ook de luchtweerstand.

Actieradius

De e-tron en de nieuwe elektrische Porsche delen hetzelfde accupakket. Allebei moeten ze het doen met 95 kWh. Ongeveer 85 kWh daarvan is bruikbaar. In de tabel hieronder vind je de werkelijke actieradius van de Audi e-tron 55 quattro.

Praktische actieradius Audi e-tron 55 quattro
Stad – zomer 515 km Stad – winter 365 km
Snelweg – zomer 330 km Snelweg – winter 265 km
Gecombineerd zomer 410 km Gecombineerd winter 310 km

Opladen

Voorsprong door techniek is de leus van Audi. Zo hebben de ingenieurs van het merk ook naar het opladen van de auto gekeken. De e-tron kan namelijk maximaal met 150kW opladen. Dat betekent een volle accu (80%) binnen 30 minuten.

Ook laden aan een regulier oplaadpunt gaat relatief vlot. Omdat de e-tron is voorzien van een 3-fase aansluiting voelt de auto zich uitstekend thuis in Europa. Bij een 3-fase 32A laadpunt is de e-tron binnen 5 uur weer van een volledige lading te voorzien. Daarnaast hoeft er voor het installeren van een laadpunt thuis, weinig tot niks aangepast te worden.

Overigens heeft Audi ook slim nagedacht over de laadpoort. Je kan de auto namelijk met twee aansluitingen uitrusten.

Bijtelling

Dit jaar geldt 16% bijtelling. Dit komt, afhankelijk van de uitvoering, op zo’n € 360,- (schijf 1) of € 481,- (schijf 2) netto bijtelling per maand.

Standaarduitrusting

De Audi e-tron is leverbaar vanaf €66.150
De verwachte levertijd is kort, namelijk vrijwel direct. Verschillende dealers hebben de auto op voorraad staan in diverse uitvoeringen.
Ja de Audi kan worden voorzien van een trekhaak. Het maximale trekgewicht van de auto bedraagt 1800 kilo.
De Audi mag dan een grote accu hebben, het gewicht is niet gering. Dat betekent dan ook een relatief hoog verbruikscijfer. Daarom moet er rekening gehouden worden met een realistische actieradius van 250 tot 350 kilometer afhankelijk van de 50 of 55 uitvoering.
Dat kan. Omdat onze voorraad wisselt, kunnen we niet altijd een proefrit bij ons garanderen. In dat geval kunnen we je in contact brengen met een Audi merkdealer voor een proefrit.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 5,7 sec
Topsnelheid 200 km/u
Actieradius Elektrisch (WLTP) 441 km
Actieradius werkelijk 365 km
Totaal Vermogen 300 kW (408 pk) (408 pk)
Totaal Koppel 664 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km - Lithium Batterij
CO2 uitstoot praktijk 0
Verbruik praktijk 23,7 kWh / 100km

“De Audi e-tron heeft zeer goede laadcapaciteiten”

'Onze service is de beste, gegarandeerd.'

Alex legt je graag uit waarom onze service van de hoogste kwaliteit is.

Configureer je Audi E-Tron

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Audi E-Tron
Basisversie
€900
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.