Hyundai Kona Electric

Stel je auto samen
Prijs niet bekend
  • 500km
  • 30 Min
  • 204 pk

Hyundai maakt serieus werk van de elektrische aspiraties. De Kona EV is de tweede volledige elektrische auto van het Koreaanse merk en is uniek in de markt. Een betaalbare elektrische EV was er namelijk nog niet. Het model zal in de zomer van 2018 beschikbaar worden in Nederland. Of er voldoende exemplaren beschikbaar zijn is onduidelijk. Wel leert de ervaring dat het verstandig is om nu alvast een model te reserveren, zodat je niet pas in 2019 met de Kona op pad kan.

Actieradius

De Kona EV zal volgens het verouderde meetinstrument (NEDC) ongeveer 500 theoretische kilometers kunnen afleggen. De nieuwe meetmethode (WLTP) schrijft de auto ongeveer 450 kilometers toe. Een behoorlijke verbetering ten opzichte van de directe concurrentie en uniek in deze klasse!

De praktijk moet overigens nog uitwijzen hoeveel daadwerkelijke actieradius er overblijft als je veel snelweg kilometers maakt.

Opladen

Hyundai heeft het al een tijdje erg goed voor elkaar als het gaat om snelladen. Net als de IONIQ EV kan de Kona EV maximaal met 100 kilowattuur laden. Dat is sneller dan de huidige oplaadcapaciteiten van de snellaadstations in Nederland. Je kan er dus vanuit gaan dat je altijd maximaal profiteert van snelladen met de Kona EV.

Thuis laden is slim als je een laadpunt installeert met een capaciteit van 32A. De Kona EV doet er in dat geval ongeveer 10 uur over om helemaal vol te raken. Hang je de auto aan een gewoon stopcontact, dan moet je rekening houden met een laadtijd van bijna 20 uur.

Laadkabels

Op dit moment is het nog onduidelijk met welke laadkabel de Kona EV geleverd gaat worden. We gaan er echter vanuit dat, net als bij de IONIQ EV, een kabel voor snelladen niet standaard is.

Standaard uitrusting

Op dit moment is nog niet bekend wat de standaarduitrusting van de Hyundai Kona EV zal zijn.

De officiele onthulling van de Kona EV zal op 27 februari plaatsvinden. Houd ondertussen leaseblog goed in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de Hyundai Kona EV.

“Hyundai is een serieuze speler op EV gebied met twee volledige elektrische auto's”

Alexander Boon is onze Hyundai Kona Electric expert
Vraag Alexander Boon

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 8.0 sec
Topsnelheid 150 km/u
Actieradius Elektrisch (NEDC) 500 km
Actieradius werkelijk 350 km
Totaal Vermogen 150 kW (204 pk)
Totaal Koppel 400 Nm
Aandrijving Voor

Energieverbruik

Actieradius NEDC 500 km
Verbruik NEDC Niet bekend
Benzine Equivalent NEDC Niet bekend
CO2 Uitstoot NEDC 0 g/km
Actieradius Praktijk 350 km
Verbruik Praktijk 17.1 kWh/100km
Benzine Equivalent Praktijk 1.9 l/100km
CO2 Uitstoot Praktijk 0 g/km

“”

Alexander Boon is onze Hyundai Kona Electric expert
Vraag Alexander Boon

“”

Alexander Boon is onze Hyundai Kona Electric expert
Vraag Alexander Boon
Uitvoering
Uitleg


Nog niet bekend

Basisversie Verder met configureren

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 18:30 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl