Kia e-Niro

"Een luxe en ruime crossover voor het gezin."

  • De Kia e-Niro: verrassend ruim en een 400 kilometer actieradius.
Stel je auto samen
vanaf €472
Car description
455 km Actieradius
44 min Snelladen
204 pk Power
Stel je auto samen

Het design van de Kia e-Niro is geïnspireerd op de Niro EV Concept die Kia tijdens de 2018-editie van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begin dit jaar presenteerde. Het productiemodel heeft een aantal bijzondere kenmerken, zoals de exclusieve grille, futuristische luchtinlaten en pijlvormige LED-dagrijverlichting. De toelopende vorm van de raampartij van de auto – geïnspireerd op de ‘Clean and High-tech’-designfilosofie van Kia – benadrukt het ranke profiel van de e-Niro en de dik aangezette wielkasten.

Uitvoeringen

De Kia e-Niro is beschikbaar in verschillende uitrustingsniveau’s. De volgende uitrustingen zijn op dit moment beschikbaar: ComfortLine, ExecutiveLine, DynamicPlusLine en de DynamicLine.

Actieradius

De Kia e-Niro heeft een volledig elektrische aandrijflijn met onderdelen die specifiek voor deze elektrische crossover zijn ontwikkeld. Het lithium-ion-polymeer accupakket van de Long Range-uitvoering heeft een capaciteit van 64 kWh en geeft de e-Niro een indrukwekkende actieradius van 455 kilometer (WLTP) op één acculading. In de praktijk is de actieradius iets anders. In het tabel hieronder vind je de werkelijke actieradius van de Kia e-Niro.

Praktische actieradius
Stad – zomer 550 km Stad – winter 365 km
Snelweg – zomer 340 km Snelweg – winter 265 km
Gecombineerd zomer 425 km Gecombineerd winter 310 km

Opladen

Zowel aan de snellader als bij een reguliere lader, kan de Kia e-Niro uitstekend uit de voeten. Bijladen aan de snellader duurt ongeveer 44 minuten. Dit doet de e-Niro met een DC laadsnelheid van 80 kW. Aan een thuislader varieert de snelheid van laden van maximaal 6,6 kW per uur tot ongeveer 11 kW per uur. Hoe dan ook zal de e-Niro je qua laadtijd nooit teleurstellen.

Levertijd

De levertijd voor een nieuw te bestellen e-Niro op dit moment ongeveer 3-6 maanden. Hierin zijn wij uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid vanuit Kia.

Laadkabels

De Kia e-Niro wordt geleverd met een thuislader met een type 2 laadkabel met een dubbele Mennekes aansluiting.

Bijtelling 2021

Kies je voor een Kia e-Niro uit 2021, dan moet je rekening houden met ongeveer 151 euro extra netto bijtelling (uiteraard afhankelijk van toepasbare belastingschijf en gekozen uitrustingsniveau). Bereken het zelf.

Standaard uitrusting

De Kia E-Niro heeft een normaal gesproken een levertijd van ongeveer 3-6 maanden voor een nieuw te bestellen auto.
De Kia e-Niro is leverbaar als ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine. De ExecutiveLine is de topversie en completer dan de overige uitvoeringen. Deze bevat tal van opties en rijhulpsystemen.
Elke Kia e-Niro wordt standaard voorzien van Kia Connected Services. Hiermee krijgt de klant naast de standaard voertuiginformatie zoals portierslot status, bandenspanning, locatie en ritregistratie ook direct inzicht in specifieke EV-informatie zoals batterijstatus, actieradius en dichtstbijzijnde laadpunten. Standaard wordt het eerste jaar een gratis pro-abonnement aangeboden.
Het is mogelijk om een Kia e-Niro mét trekhaak te bestellen. De trekhaak voor de Kia e-Niro is echter alleen geschikt om fietsen mee te vervoeren. Rijd je al in een Kia e-Niro? Het is ook mogelijk om achteraf een trekhaak voor de Kia e-Niro te bestellen.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u
Topsnelheid 167 km/u
Actieradius Elektrisch (WLTP) 455 km
Actieradius werkelijk 380 km
Totaal Vermogen 204 pk
Totaal Koppel 395 nm
Aandrijving Voor

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km - Lithium Batterij
CO2 uitstoot praktijk
Verbruik praktijk 15,1 kWh/100km

“100% elektrisch + een goede actieradius: Wat wil je nog meer?”

Advies nodig?

Elwin is onze Kia e-Niro expert

Configureer je Kia e-Niro

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Kia e-Niro
Basisversie
€472
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.