Mercedes-Benz EQC

"De Mercedes EQC is de eerste volledige elektrische SUV van Mercedes"

Stel je auto samen
vanaf €912
Car description
411 km Actieradius
35 min Snelladen
408 pk Vermogen
Stel je auto samen

Ook Mercedes meldt zich in het speelveld van de elektrische auto. De EQC is de eerste elektrische SUV van Mercedes en moet de concurrentie aangaan met de Audi E-Tron, de Jaguar I-Pace en de Tesla Model X. Het is daarom ook geen toeval dat de opgegeven actieradius exact hetzelfde is als de E-Tron.

Interessant is de koppeling die Mercedes maakt met duurzame mobiliteit. Ze gaan veel verder dan alleen een ‘groene’ aandrijflijn, zonder directe CO2 uitstoot. 99 procent van de onderdelen in de EQC zijn volledig duurzaam geproduceerd. Zo zijn er onder andere stoffen als kenaf, wol katoen, papier en natuurlijk rubber gebruikt. Een signaal dat Mercedes écht bezig is met verduurzaming en niet alleen maar ‘meedoet’ met de rest om niet achter te blijven.

Het design van de EQC is vernieuwend maar toch typisch Mercedes. De blauwe accenten moeten ervoor zorgen dat je direct ziet dat het om een elektrische Mercedes gaat. Het interieur is gebaseerd op de bestaande modellijn en zal elke Mercedes rijder bekend voor komen.

Actieradius

Mercedes maakt er geen geheim van dat de auto een rechtstreekse concurrent zal zijn voor de I-Pace, de Model X, maar vooral ook de e-tron. Zelfs de opgegeven actieradius van de EQC is gelijk aan die van de e-tron. Niet zo gek ook; de auto’s moeten vissen uit dezelfde vijver geïnteresseerden. Interessant is wel het accupakket en de verbruikscijfers. Mercedes maakt gebruik van een 80 kWh batterij en heeft een prima opgegeven verbruik van 22,3 kWh per 100 kilometer. Voor zo’n grote auto prima cijfers. Al is dit natuurlijk enkel op papier en niet het praktijk verbruik. Wat de actieradius van de EQC in werkelijkheid is, vind je in de tabel hieronder.

Praktische actieradius
Stad – zomer 530 km Stad – winter 370 km
Snelweg – zomer 340 km Snelweg – winter 270 km
Gecombineerd zomer 420 km Gecombineerd winter 315 km

Opladen

Mercedes is qua oplaadmogelijkheden voor 2021 vernieuwd. De auto kan vanaf 2021 gebruik maken van een 3-fase, 16 Ampere lader waarmee laden met 11 kW mogelijk is. Voor het DC snelladen is het niet de snelste auto op de markt, met een snelheid van 110 kW.

In realiteit zul je echter weinig hinder ondervinden van de capaciteiten. Via een 3-fase openbare- of thuislader is de auto in ongeveer 8u45 weer volgeladen. Bij een snellader kun je na 35 minuten weer met 80% de weg op.

Bijtelling

Dit jaar geldt een bijtelling van 16%. Voor de Mercedes EQC komt dat op zo’n, afhankelijk van de uitvoering, € 467,- (schijf 1) of € 623,- (schijf 2) netto bijtelling per maand.

Standaarduitrusting

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 5,1 sec
Topsnelheid 180 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 411 km
Actieradius werkelijk 370 km
Totaal Vermogen 300 kW (408 pk)
Totaal Koppel 760 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km
CO2 uitstoot praktijk 0 g/km
Verbruik praktijk 21,6 kWh/100km

“Met een actieradius van 400 kilometer, is de auto een rechtstreekse concurrent van de Audi e-tron”

'Onze service is de beste, gegarandeerd.'

Sebastiaan legt je graag uit waarom onze service van de hoogste kwaliteit is.

Configureer je Mercedes-Benz EQC

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Mercedes-Benz EQC
Basisversie
€912
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.