Mercedes EQC

"De Mercedes EQC is de eerste volledige elektrische SUV van Mercedes"

Stel je auto samen
vanaf €1009
Car description
417 km Actieradius
40 min Snelladen
408 pk Power
Stel je auto samen

Direct rijden in de Mercedes EQC? Dat kan! Wij hebben een EQC direct uit voorraad leverbaar. Deze auto is zeer rijk uitgerust en heeft een gunstige fiscale waarde van van €90.792.

Ook Mercedes meldt zich in het speelveld van de elektrische auto. De EQC is de eerste elektrische SUV van Mercedes en moet de concurrentie aangaan met de Audi e-tron, de Jaguar I-Pace en de Tesla Model X. Het is daarom ook geen toeval dat de opgegeven actieradius exact hetzelfde is als de e-tron.

Interessant is de koppeling die Mercedes maakt met duurzame mobiliteit. Ze gaan veel verder dan alleen een ‘groene’ aandrijflijn, zonder directe CO2 uitstoot. 99 procent van de onderdelen in de EQC zijn volledig duurzaam geproduceerd. Zo zijn er onder andere stoffen als kenaf, wol katoen, papier en natuurlijk rubber gebruikt. Een signaal dat Mercedes écht bezig is met verduurzaming en niet alleen maar ‘meedoet’ met de rest om niet achter te blijven.

Het design van de EQC is vernieuwend maar toch typisch Mercedes. De blauwe accenten moeten ervoor zorgen dat je direct ziet dat het om een elektrische Mercedes gaat. Het interieur is gebaseerd op de bestaande modellijn en zal elke Mercedes rijder bekend voor komen.

Actieradius

Mercedes maakt er geen geheim van dat de auto een rechtstreekse concurrent zal zijn voor de I-Pace, de Model X maar vooral ook de e-tron. Zelfs de opgegeven actieradius van de EQC is gelijk aan die van de e-tron. Niet zo gek ook; de auto’s moeten moeten vissen uit dezelfde vijver geïnteresseerden. Interessant is wel het accupakket en de verbruikscijfers. Mercedes maakt gebruik van een 80 kWh batterij en heeft een prima opgegeven verbruik van 22,3 kWh per 100 kilometer. Voor zo’n grote auto prima cijfers. Al is dit natuurlijk enkel nog op papier en niet op asfalt getest.

Opladen

Mercedes is qua oplaad mogelijkheden niet het beste jongetje van de klas. De auto kan maximaal profiteren van 2-fasen, 16 ampere en niet van 3. Daarnaast is snelladen niet de snelste van de markt, met een snelheid van 110 kW.

In realiteit zul je echter weinig hinder ondervinden van de capaciteiten. Bij nagenoeg elke openbare en thuislader is de auto in ongeveer 12 uur weer helemaal vol. Bij een snellader kun je na 40 minuten weer met 80% de weg op.

Standaard uitrusting

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 5,1 sec
Topsnelheid 180 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 417 km
Actieradius werkelijk 370 km
Totaal Vermogen 300 kW
Totaal Koppel 760 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP
CO2 uitstoot praktijk
Verbruik praktijk 19,0 kWh/100km

“Met een actieradius van 400 kilometer, is de auto een rechtstreekse concurrent van de Audi e-tron”

Advies nodig?

Sebastiaan is onze Mercedes EQC expert

Configureer je Mercedes EQC

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Mercedes EQC
Basisversie
€1009
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.