Opel Corsa-e

"Het goedkoopste alternatief in de PSA-familie van elektrische auto's"

  • 50 kWh accupakket met 330 kilometer WLTP actieradius
Stel je auto samen
vanaf €440
Car description
330 km Actieradius
28 min Snelladen
136 pk Power
Stel je auto samen

Je zou het bijna vergeten; Opel is al lange tijd een serieuze speler op het gebied van elektrische auto’s. De eerste Ampera (een soort van omgekeerde hybride) dateert alweer van 2011. Niet gek dus dat de PSA-groep wel oren had naar de jarenlange elektrische expertise van het Duitse merk. Nu, met de lancering van de Opel Corsa-e, is het eerste model in samenwerking met de Franse concern een feit.

Begin 2020 komt de Opel Corsa-e op de markt. Je kan de auto echter al nu al bestellen. Je krijgt dan de Launch Edition met nagenoeg alle mogelijk opties. Aanvullend kun je nog een aantal opties aan deze variant toevoegen.

Actieradius

Het is een publiek geheim dat de Opel, de DS-3 en de Peugeot e-208 onderhuids gelijk zijn. Daarom heeft de Opel, net als de Franse auto’s, een accu van 52 kWh en een theoretische actieradius van ongeveer 330 kilometer. Uiteraard moet de praktijk nog uitwijzen hoe de auto daadwerkelijk presteert. Belangrijk daarin is de luchtweerstand en het verbruik.

Opladen

Anders dan de Opel Ampera-e, kan de Corse-e wel gebruik maken van het 3-fasen stroomnet. Dat betekent dat de auto in 5 uur en 30 minuten weer helemaal vol kan zijn. Het enige wat een snelle laadsessie nog in de weg kan staan is een trage laadpaal. Al horen die op heel veel plekken inmiddels al tot het verleden. Snelladen kan met de Opel Corsa-e met een maximale snelheid van 100 kW gehaald worden. De auto is in dat geval in 28 minuten weer 80 procent vol.

Levertijd

Net als de andere EV’s uit de PSA-groep, heeft de Opel Corsa-e een levertijd van ongeveer 3-4 maanden. Wel is het mogelijk dat levertijden gedurende dit jaar verder gaan oplopen, in verband met de bijtellingsregels. Wacht dus niet te lang!

Standaard uitrusting

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 8,1 sec
Topsnelheid 150 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 330 km
Actieradius werkelijk 275 km
Totaal Vermogen 100 kW
Totaal Koppel 260 Nm
Aandrijving FWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP
CO2 uitstoot praktijk
Verbruik praktijk 14,3 kWh/100km

“De Opel Corsa-e is een scherp geprijsde EV met een prima range”

Advies nodig?

Alex is onze Opel Corsa-e expert

Configureer je Opel Corsa-e

in een paar stappen...

3-4 maanden levertijd
Car description

Kies een uitvoering

Car description
Opel Corsa-e
Basisversie
€440
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.