Polestar 2

"De Polestar 2 is een rechtstreekse concurrent voor de Tesla Model 3"

  • Voorzien van groot 78 kWh accupakket en een luxe interieur
Stel je auto samen
vanaf €755
9

1122 beoordelingen. 95% beveelt ons aan.

Car description
440 km Actieradius
30 min Snelladen
408 pk Power
Stel je auto samen

De Polestar 2 is niet alleen het eerste elektrische model van nieuwe merk Polestar, het is ook direct de eerste auto die door het merk op de markt wordt gebracht. Wie echter naar de auto kijkt ziet wel een aantal overeenkomsten met Volvo. En dat is ook niet gek; Polestar is een submerk van de Zweedse autofabrikant.

Volvo heeft ervoor gekozen om Polestar als producent van elektrische auto’s naar voren te schuiven. Met de Polestar 2 hoopt het merk een concurrent voor de Tesla Model 3 te hebben. Met een accupakket van 78 kWh en een actieradius van ongeveer 450 kilometer, lijkt dit op papier goed te lukken.

Uiteraard moeten de eerste praktijktests nog uitwijzen of de Polestar 2 zich kan meten met de elektrische auto’s die al op de markt zijn. Toch is de verwachting dat het model het goed gaat doen, en niet in de minste plaats vanwege de styling. Zowel van binnen als van buiten is de auto strak vormgegeven. De typisch Zweedse ‘designtaal’ zorgt nu al voor veel interesse.

Actieradius

De actieradius van de Polestar 2 is te vergelijken met die van de Tesla Model 3, namelijk ongeveer 450 kilometer. Naar verwachting gaat ook Polestar 2 in meerdere varianten uitkomen met ook verschillende accupakketten. Of en wanneer deze variant op de markt komt is nog onduidelijk overigens.

Opladen

De laadcapaciteiten van de Polestar zijn veelbelovend. De auto is voorzien van een 3-fasen aansluiting én kan tot maximaal 150 kW per uur snelladen.

Levertijd

Het grootste vraagteken bij de Polestar 2 is de levertijd. Op dit moment is er nog vrij weinig duidelijk over de daadwerkelijke verwachte levering. Wel is het duidelijk dat de eerste lichting is uitverkocht. De verwachting is dat Polestar, net als Tesla vorig jaar, nog een groot aantal exemplaren in 2020 probeert te leveren in Nederland.

  • Cruise control
  • LED-verlichting
  • e-Pedal
  • Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels

Energieverbruik

Actieradius WLTP
Verbruik WLTP
Benzine Equivalent WLTP
CO2 Uitstoot WLTP
Actieradius Praktijk
Verbruik Praktijk 14,8 kWh/100km
Benzine Equivalent Praktijk
CO2 Uitstoot Praktijk

“Bestel nu alvast een exemplaar. Verwachte levering begin 2020”

Advies nodig?

Sebastiaan is onze Polestar 2 expert

Configureer je Polestar 2

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Polestar 2
Basisversie
€755
Uitvoering

Leaseprijs per maand
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.