Polestar 2

"De Polestar 2 is een rechtstreekse concurrent voor de Tesla Model 3"

  • Voorzien van groot accupakket van respectievelijk 64 of 78 kWh en een luxe interieur.
Stel je auto samen
vanaf €555
Car description
540 km Actieradius
32 min Snelladen
408 pk Power
Stel je auto samen

De Polestar 2 is niet alleen het eerste elektrische model van nieuwe merk Polestar, het is ook direct de eerste auto die door het merk op de markt wordt gebracht. Wie echter naar de auto kijkt ziet wel een aantal overeenkomsten met Volvo. En dat is ook niet gek; Polestar is een submerk van de Zweedse autofabrikant.

Volvo heeft ervoor gekozen om Polestar als producent van elektrische auto’s naar voren te schuiven. Met de Polestar 2 hoopt het merk een concurrent voor de Tesla Model 3 te hebben. Met een accupakket van 78 kWh en een actieradius tot wel 540 kilometer (WLTP), lijkt dit op papier goed te lukken.

De Polestar 2 doet het goed, mede door zijn styling. Zowel van binnen als van buiten is de auto strak vormgegeven. De typisch Zweedse ‘designtaal’ komt ook in de Polestar 2 goed naar voren.

Modellen

Dit jaar komt de Polestar 2 in twee nieuwe uitvoeringen. De Polestar 2 is er in de volgende uitvoeringen: Standard Range Single Engine met een accupakket van 64 kWh, Long Range Single Engine met een accupakket van 78 kWh en Long Range Dual Engine met een accupakket van 78 kWh.

Actieradius

De actieradius van de Long Range Single Engine is te vergelijken met die van de Tesla Model 3, namelijk ongeveer 540 kilometer (WLTP en afhankelijk van uitvoering). De realistische actieradius is afhankelijk van o.a. jouw rijstijl en de weersomstandigheden. In de tabel hieronder vind je de werkelijke actieradius van de Polestar 2 Long Range Single Engine.

Praktische actieradius Long Range Single Engine
Stad – zomer 615 km Stad – winter 410 km
Snelweg – zomer 395 km Snelweg – winter 305 km
Gecombineerd zomer 490 km Gecombineerd winter 360 km

Opladen

De laadcapaciteiten van de Polestar zijn veelbelovend. De auto is voorzien van een 3-fasen aansluiting én kan tot maximaal 150 kW per uur snelladen. Bij een snellaadpunt is de auto met 32 minuten weer tot 80% volgeladen. Bij een thuis of openbare laadpaal is de auto weer helemaal volgeladen na zo’n 8 uur.

Bijtelling

Dit jaar geldt een bijtelling van 16 %. Voor de Polestar 2 komt dit, afhankelijk van de uitvoering, vanaf zo’n € 250 (schijf 1) of € 333 (schijf 2) netto bijtelling per maand.

Standaard uitrusting

Het is mogelijk om met de Polestar 2 snel te laden. Dit kan met een maximum snelheid van 151 kW DC. Binnen 32 minuten is de accu weer tot 80% volgeladen.
De actieradius van de Polestar 2 is 540 kilometer (WLTP en afhankelijk van uitvoering). In de realiteit kan je rekening houden met zo'n 400 kilometer voor de Single Engine Long Range. Dit is geheel afhankelijk van weersomstandigheden en rijstijl.
In het Perfomance Pack zitten Brembo remmen, Öhlins Dual Flow Valve dempers, 20-inch smeedstalen wielen en special edition veiligheidsgordels.
Zodra we een financiële check hebben gedaan, kunnen we gezamenlijk overgaan tot het tekenen van het contract. Op dat moment zal de Polestar 2 besteld worden. Voor de exacte leverdatum zijn we overigens afhankelijk van Polestar.
Dit is geheel afhankelijke van jouw eigen rijstijl en van de weersomstandigheden. Gemiddeld haalt de Polestar 2 een actieradius van 400 km als het om een Long Range uitvoering gaat.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 4,7 sec
Topsnelheid 205 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 540 km
Actieradius werkelijk 400 km
Totaal Vermogen 408 pk
Totaal Koppel 660 nm
Aandrijving

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km
CO2 uitstoot praktijk 0 g/km
Verbruik praktijk 19,0 kWh/100km

“Een actieradius van 540 kilometer volgens de WLTP testmethode”

'Onze service is de beste, gegarandeerd.'

Sebastiaan legt je graag uit waarom onze service van de hoogste kwaliteit is.

Configureer je Polestar 2

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Polestar 2
Basisversie
€555
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.