Polestar 2

"De Polestar 2 is een rechtstreekse concurrent voor de Tesla Model 3"

  • Voorzien van groot 78 kWh accupakket en een luxe interieur
Stel je auto samen
vanaf €689
Car description
470 km Actieradius
30 min Snelladen
408 pk Power
Stel je auto samen

De Polestar 2 is niet alleen het eerste elektrische model van nieuwe merk Polestar, het is ook direct de eerste auto die door het merk op de markt wordt gebracht. Wie echter naar de auto kijkt ziet wel een aantal overeenkomsten met Volvo. En dat is ook niet gek; Polestar is een submerk van de Zweedse autofabrikant.

Volvo heeft ervoor gekozen om Polestar als producent van elektrische auto’s naar voren te schuiven. Met de Polestar 2 hoopt het merk een concurrent voor de Tesla Model 3 te hebben. Met een accupakket van 78 kWh en een actieradius van ongeveer 450 kilometer, lijkt dit op papier goed te lukken.

Uiteraard moeten de eerste praktijktests nog uitwijzen of de Polestar 2 zich kan meten met de elektrische auto’s die al op de markt zijn. Toch is de verwachting dat het model het goed gaat doen, en niet in de minste plaats vanwege de styling. Zowel van binnen als van buiten is de auto strak vormgegeven. De typisch Zweedse ‘designtaal’ zorgt nu al voor veel interesse.

Actieradius

De actieradius van de Polestar 2 is te vergelijken met die van de Tesla Model 3, namelijk ongeveer 450 kilometer. Naar verwachting gaat ook Polestar 2 in meerdere varianten uitkomen met ook verschillende accupakketten. Of en wanneer deze variant op de markt komt is nog onduidelijk overigens.

Opladen

De laadcapaciteiten van de Polestar zijn veelbelovend. De auto is voorzien van een 3-fasen aansluiting én kan tot maximaal 150 kW per uur snelladen.

Levertijd

De Polestar 2 is officieel uitverkocht voor dit jaar. De eerstvolgende levering van beschikbare Polestars zal in 2021 plaatsvinden. Wil jij volgend jaar een Polestar 2 leasen? Wacht dan niet te lang. Ook dan zal er maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar zijn.

Standaard uitrusting

De gehele voorraad voor 2020 is uitverkocht. Naar verwachting zijn de eerste auto's in het begin van 2021 weer beschikbaar, maar dan is het het wel zaak om snel te beslissen.
Zodra we een kredietcheck hebben gedaan, kunnen we gezamenlijk overgaan tot het tekenen van het contract. Op dat moment zal de Polestar 2 besteld worden. Voor de exacte leverdatum zijn we overigens afhankelijk van Polestar.
Op dit moment hebben wij helaas nog geen exemplaar beschikbaar voor een testrit.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 4,7 sec
Topsnelheid 205 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 470 km
Actieradius werkelijk 385 km
Totaal Vermogen 408 pk
Totaal Koppel 660 nm
Aandrijving

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP
CO2 uitstoot praktijk
Verbruik praktijk 14,8 kWh/100km

“Nu bestellen is begin 2021 rijden”

Advies nodig?

Sebastiaan is onze Polestar 2 expert

Configureer je Polestar 2

in een paar stappen...

Vanaf januari 2021
Car description

Kies een uitvoering

Car description
Polestar 2
Basisversie
€689
Uitvoering

Leaseprijs per maand
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.