Porsche Taycan

"Een strak Porsche design gecombineerd met indrukwekkende EV-technologie."

  • Zeer luxe auto met moderne laadtechnologie.
Stel je auto samen
vanaf €1349
Car description
462 km Actieradius
22 min Snelladen
680 pk Power
Stel je auto samen

De Porsche Taycan is op 4 september 2019 officieel onthuld voor het publiek. Met de introductie van Taycan is Porsche ineens een serieuze speler in de markt van elektrische auto’s. Uiteraard zal de elektrische Porsche de strijd aan moeten gaan met de Tesla Model S. Maar tegelijkertijd brengt de Taycan ook het typische Porsche-karakter naar een elektrische auto. Die beleving zal mensen, die de stap nu nog niet durven te zetten, er misschien wel van overtuigen de sportieve brandstofauto achter zich te laten.

De auto gaat overigens niet door het leven – zoals eerder gedacht – als Mission E, maar het productiemodel, afgeleid van de Mission E concept car, gaat Taycan heten. Volgens Porsche betekent deze naam vrij vertaald ‘levendig jong paard’. Daarmee refereert Porsche aan het trappelende paard zoals dat sinds 1952 centraal staat in het Porsche logo.

Vermogen

Twee permanent-synchroon elektromotoren met een systeemvermogen van meer dan 400 kW/600 pk zorgen ervoor dat de Taycan in 3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en in minder dan 10 seconden van 0 naar 200 km/u. Dit komt bovenop een uithoudingsvermogen dat tot nu toe door geen enkele andere elektrische auto is bereikt. De Taycan kan meervoudig voluit accelereren zonder vermogensverlies en de actieradius (NEDC) bedraagt meer dan 500 km.

Opladen

Een ander belangrijk aspect van een volledig elektrische auto is de snellaadtijd. Met een maximaal laadvermogen van 270 kW, is de Taycan de absolute topper voor wat betreft laadsnelheid. Kan je een laadpaal vinden die deze snelheden kan leveren, dan is de Taycan weer in 22 minuten tot 80% opgeladen. Naar verwachting kan de auto bij een reguliere laadpaal 22 kW over 3 fasen laden, wat volledige 0-100% lading in 5 uur realiseert. Overigens zal de laadsnelheid in Nederland vaak uitkomen op 11 kW.

Standaard uitrusting

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 4,0 sec
Topsnelheid 250 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 462 km
Actieradius werkelijk 435 km
Totaal Vermogen 420 kW
Totaal Koppel 650 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP
CO2 uitstoot praktijk
Verbruik praktijk 19,7 kWh/100km

“De Porsche Taycan kan met maximaal 270 kW snelladen!”

Advies nodig?

Sebastiaan is onze Porsche Taycan expert

Configureer je Porsche Taycan

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Porsche Taycan
Basisversie
€1349
Uitvoering

Leaseprijs per maand
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.