Porsche Taycan

"Een strak Porsche design gecombineerd met indrukwekkende EV-technologie."

  • Zeer luxe auto met moderne laadtechnologie.
Stel je auto samen
vanaf €1084
Car description
462 km Actieradius
22 min Snelladen
530 pk Vermogen
Stel je auto samen

Met de introductie van Taycan is Porsche ineens een serieuze speler in de markt van elektrische auto’s. Uiteraard zal de elektrische Porsche de strijd aan moeten gaan met de Tesla Model S. Maar tegelijkertijd brengt de Taycan ook het typische Porsche-karakter naar een elektrische auto. Die beleving zal mensen, die de stap nu nog niet durven te zetten, er misschien wel van overtuigen de sportieve brandstofauto achter zich te laten.

De auto gaat overigens niet door het leven – zoals eerder gedacht – als Mission E, maar het productiemodel, afgeleid van de Mission E concept car, gaat Taycan heten. Volgens Porsche betekent deze naam vrij vertaald ‘levendig jong paard’. Daarmee refereert Porsche aan het trappelende paard zoals dat sinds 1952 centraal staat in het Porsche logo.

Vermogen

Twee permanent-synchroon elektromotoren met een systeemvermogen van meer dan 400 kW/600 pk zorgen ervoor dat de Taycan Turbo in 3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en in minder dan 10 seconden van 0 naar 200 km/u. Dit komt bovenop een uithoudingsvermogen dat tot nu toe door geen enkele andere elektrische auto is bereikt. De Taycan 4S gaat met 4.0 seconden naar de 100 km/u. De Taycan kan meervoudig voluit accelereren zonder vermogensverlies en de actieradius (WLTP) bedraagt meer dan 400 km. De actieradius verschilt per uitvoering. Wat de Taycan in werkelijkheid presteert qua actieradius, vind je in de tabellen hieronder.

Praktische actieradius Taycan 4 RWD 83.7 kWh
Stad – zomer 645 km Stad – winter 435 km
Snelweg – zomer 430 km Snelweg – winter 335 km
Gecombineerd zomer 525 km Gecombineerd winter 385 km
Praktische actieradius Taycan 4 Cross Turismo 83.7 kWh
Stad – zomer 575 km Stad – winter 395 km
Snelweg – zomer 370 km Snelweg – winter 290 km
Gecombineerd zomer 455 km Gecombineerd winter 345 km

Opladen

Een ander belangrijk aspect van een volledig elektrische auto is de snellaadtijd. Met een maximaal laadvermogen van 270 kW, is de Taycan  de absolute topper voor wat betreft laadsnelheid. Kan je een laadpaal vinden die deze snelheden kan leveren, dan is de Taycan weer in 22 minuten tot 80% opgeladen. De Taycan kan bij een reguliere laadpaal 22 kW over 3 fasen laden, wat volledige 0-100% lading in 4 uur realiseert. Overigens zal de laadsnelheid in Nederland vaak uitkomen op 11 kW. Dan is de Taycan in minder dan 8 uur weer volgeladen.

Bijtelling

De netto bijtelling van de Porsche Taycan in 2022 bedraagt ongeveer 539 euro (schijf 1) of € 719 euro (schijf 2). In dit geval gaat het om de meest voordelige variant.

Standaarduitrusting

Voor een volledig zelf geconfigureerde Porsche Taycan zal de levertijd ongeveer 4 maanden zijn. Wil je eerder rijden? Dan gaan we voor je op zoek naar een mooi exemplaar.
Nee, een trekhaak op een Taycan is niet mogelijk.
Afhankelijk van de grootte van het accupakket, zal de range ongeveer 300 tot 450 kilometer bedragen.
Nadat de auto via de configurator op de website is samengesteld, kun je kiezen of je de auto gelijk wil bestellen of enkel de offerte wil ontvangen. In beide gevallen zul je jouw samengestelde auto op de mail middels een PDF ontvangen.
Wij mailen jou de offerte. Vervolgens neemt een medewerker van Mobility Service Nederland zo snel mogelijk contact met jou op om de configuratie te bespreken, het contract definitief te maken en de auto te bestellen.
Wij mailen jou de offerte. In de week daarop nemen we contact met je op om na te gaan of je de offerte wil omzetten in een contract en of we je eventueel kunnen helpen bij het keuzeproces. Heb je geen interesse in een vervolgtraject, dan is dat geen enkel probleem. De offerte is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.
Wij hebben een selectie gemaakt op basis van verkoopcijfers en signalen uit de markt. Overigens kun je alle elektrische auto's wel gewoon bij ons bestellen. Staat jouw auto niet op onze website? Neem dan contact met ons op via 085 4871400 of per mail via info@mobilityservice.nl
Nee, op dit moment bieden wij alleen zakelijke lease aan.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 4,0 sec
Topsnelheid 250 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 408 km
Actieradius werkelijk 375 km
Totaal Vermogen 390 kW (530 pk)
Totaal Koppel 640 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km
CO2 uitstoot praktijk 0 g/km
Verbruik praktijk 18,9 kWh/100km

“De Porsche Taycan kan met maximaal 270 kW snelladen!”

'Onze service is de beste, gegarandeerd.'

Sebastiaan legt je graag uit waarom onze service van de hoogste kwaliteit is.

Configureer je Porsche Taycan

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Porsche Taycan
Basisversie
€1084
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.