Tesla Model S

"De Tesla Model S biedt alles wat je zoekt in een premium EV."

  • Zeer goede actieradius, oplaadtijd en eigen netwerk van Tesla-superchargers,
Stel je auto samen
vanaf €979
Car description
624 km Actieradius
25 min Snelladen
333-613 pk Power
Stel je auto samen

Update 31 maart 2020:

Wij hebben nog een  Tesla Model S 85D uit december 2015 op voorraad met volledige 4% bijtelling en onbeperkt gratis superchargen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Vanaf 2012 is de Tesla Model S al op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Sindsdien is de auto behoorlijk gegroeid in populariteit. Toen de Model S in 2013 ook naar Nederland kwam, is de auto meteen bijna 1.200 keer verkocht. Inmiddels is de Tesla model S de meest verkochte elektrische auto van Nederland.

De Tesla Model S is meer dan alleen één van de beste elektrische auto’s. Het is ook een model geworden waaraan andere merken zich graag spiegelen. Veel Duitse fabrikanten hebben het al jaren over de aspiraties om de Model S van de troon te stoten voor wat betreft beste elektrische auto van het moment. Dat gaat waarschijnlijk nog wel even duren. Meer dan ooit is de Model S populair onder particuliere en zakelijke rijders. Niet alleen vanwege de fijne rijeigenschappen maar ook vanwege de gunstige fiscale voordelen die met het model gepaard gaan.

Actieradius

Afhankelijk van het soort Tesla ligt de actieradius tussen de 490 en 613 kilometer (NEDC). In realiteit zal dat ongeveer neerkomen op 380 tot 450 echte kilometers. Overigens is de werkelijke actieradius erg afhankelijk van de rijstijl. Rijdt je de auto altijd rustig en anticipeer je goed op het verkeer, dan kan de actieradius zomaar gunstiger uitvallen.

Opladen

Uniek voor de Tesla is het speciale supercharger netwerk die het merk door heel Europa heeft aangelegd. Bij deze superchargers kun je in 25 minuten tot 80 procent laden. Dat komt neer op een laadsnelheid van 629 km/u. Ruim twee keer zo snel als andere merken. Ook biedt de Tesla een breed scala aan laadopties. Hierdoor kun je bij praktisch elke laadpaal profiteren van maximaal laadvermogen. Het traagst gaat dat via het stopcontact. De goedkoopste Model S doet er aan het stopcontact ruim 36 uur over om weer helemaal vol te raken. Bij een publieke oplaadpaal kan de snelheid oplopen tot 76 km/u, waardoor je na 5 uur weer met een volle accu de weg op kan.

Laadkabels

Standaard komt de Tesla Model S met de volgende laadkabels:

  • Kabel voor laden thuis aan het stopcontact.
  • Kabel voor laden onderweg of thuis aan een laadpaal.

Standaard uitrusting

De Tesla Model S komt standaard met twee laadkabels. Een met een aansluiting voor aan een regulier stopcontact en een met een Mennekes aansluiting voor de openbare laadpalen.
Tesla heeft wereldwijd een eigen netwerk opgezet van Superchargers. Dit zijn Tesla's eigen snellaadpunten, waar je met een laadsnelheid tot maximaal 629 km/u jouw Tesla kunt opladen. Dankzij de Superchargers heeft Tesla een ontzettende voorsprong ten opzichte van andere automerken. Het gebruik van de Tesla Superchargers is heel eenvoudig en lijkt op tanken. Je pakt de slang uit de Supercharger en plugt deze in de auto. De Tesla doet de rest. Geen geknoei dus met verschillende laadpasjes, dit werkt altijd, ook in het buitenland. Ga je een Tesla zakelijk leasen via ons? Dan is het goed om te weten dat je onbeperkt (wereldwijd) gratis kunt Superchargen. Je betaalt dus helemaal niets voor het gebruik van de Superchargers.
Het is op dit moment niet mogelijk een trekhaak achter de Tesla Model S te laten monteren. Wil je een elektrische auto met trekhaak, kijk dan eens naar de Tesla Model X.
De gemiddelde levertijd van de Tesla Model S is ongeveer twee tot drie maanden, afhankelijk van jouw gekozen configuratie. Overigens hebben wij regelmatig diverse modellen uit voorraad leverbaar, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
Tesla heeft dit jaar inderdaad de prijzen van de Model S drastisch verlaagd. Daarnaast is de benaming veranderd. Waar er eerst werd gesproken over 75D en 100D, wordt er nu gesproken over Standard Range en Long Range.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 3,8 sec
Topsnelheid 250 km/u
Actieradius Elektrisch (WLTP) 624 km
Actieradius werkelijk 515 km
Totaal Vermogen 450 kW
Totaal Koppel 931 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km - Lithium Batterij
CO2 uitstoot praktijk 0 g/km
Verbruik praktijk 19,1-20,2 kWh/100km

“Wees snel: de laatste modellen uit 2018 inclusief onbeperkt gratis superchargen zijn nog leverbaar!”

Advies nodig?

Hilda is onze Tesla Model S expert

Configureer je Tesla Model S

in een paar stappen...

2 maanden levertijd
Car description

Kies een uitvoering

Car description
Tesla Model S
Basisversie
€979
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.