Tesla Model X

"De Tesla Model X biedt ruimte voor maar liefst 7 personen!"

  • Standaard voorzien van trekhaak en bewezen Tesla-techniek
Stel je auto samen
vanaf €1130
Car description
507 km Actieradius
25 min Snelladen
333-680 pk Power
Stel je auto samen

De falcon wing deuren. Daar staat de Model X misschien wel het meest bekend om. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de Tesla ontzettend ruim is van binnen en als enige elektrische auto, ruimte voor 7 volwassenen biedt. De SUV van Tesla is inmiddels twee jaar op de markt met behoorlijk succes. In 2015 én 2016  was de gehele productiecapaciteit al voor de start volledig gereserveerd.

Dat de Model X meer is dan alleen een mooie auto met leuke gadgets wordt bewezen door de vele voordelen die de auto biedt. Zo is de auto uitgeroepen tot veiligste SUV ooit, heeft de auto actieve rijhulpsystemen en is er een optie tot een trekhaak. Niet eerder was het mogelijk om met een elektrische auto een caravan of een kar te trekken. De Model X doet wat dat betreft de naam SUV echt eer aan.

Actieradius

Net als de Tesla Model S, kun je de Model X in verschillende soorten krijgen. De voordeligste Model X brengt je volgens de NEDC 417 kilometer ver, terwijl de meest dure variant het 565 kilometer moet uithouden. In realiteit ligt de actieradius tussen de 330 en 420 kilometer.

Opladen

Ben je in het bezit van een Tesla, dan kun je gebruik maken van het innovatieve supercharger netwerk. Hierdoor heb je na zo’n 25 minuten weer tot 80 procent aan accucapaciteit terug. Thuis aan de stekker? Houd dan rekening met een laadtijd van ruim 36 uur voor een volledige lading. Bij een publieke laadpaal doet de Model X er tussen de 5 en 23 uur over om weer helemaal vol te raken.

Laadkabels

Standaard komt de Tesla Model S met de volgende laadkabels:

  • Kabel voor laden thuis aan het stopcontact.
  • Kabel voor laden onderweg of thuis aan een laadpaal.

Standaard uitrusting

De Tesla Model X komt standaard met twee laadkabels. Eentje met een aansluiting voor aan een regulier stopcontact en eentje met een Mennekes aansluiting voor de openbare laadpalen.
Ja, de Tesla Model X is standaard van een trekhaak voorzien en heeft een maximaal trekgewicht van 1580 kg.
Tesla heeft wereldwijd een eigen netwerk opgezet van Superchargers. Dit zijn Tesla’s eigen snellaadpunten, waar je met een laadsnelheid tot maximaal 629 km/u jouw Tesla kunt opladen. Dankzij de Superchargers heeft Tesla een ontzettende voorsprong ten opzichte van andere automerken. Het gebruik van de Tesla Superchargers is heel eenvoudig en lijkt op tanken. Je pakt de slang uit de Supercharger en plugt deze in de auto. De Tesla doet de rest. Ga je een Tesla zakelijk leasen via ons? Dan is het goed om te weten dat je onbeperkt (wereldwijd) gratis kunt Superchargen. Je betaalt dus helemaal niets voor het gebruik van de Superchargers.
Op dit moment is de levertijd van de Tesla model X ongeveer drie tot vier maanden, afhankelijk van jouw gekozen configuratie. Vanwege de gewijzigde regelgeving omtrent fiscale bijtelling, verwachten we dat deze levertijd richting het einde van 2018 flink gaat oplopen. Wil je daarom nog zeker zijn van de levering van jouw Tesla model X in 2018, wacht dan niet meer te lang met bestellen. Overigens hebben wij diverse modellen uit eigen voorraad leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Per 1 maart 2019 heeft Tesla een prijswijziging doorgevoerd. De nieuw te bestellen Tesla Model X is hierdoor een stuk goedkoper geworden. Met name de Long Range (voorheen de 100D) is behoorlijk in prijs gedaald. Daarnaast is het premium interieur nu standaard.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 4,6 sec
Topsnelheid 250 km/h
Actieradius Elektrisch (WLTP) 507 km
Actieradius werkelijk 450 km
Totaal Vermogen 350 kW
Totaal Koppel 750 Nm
Aandrijving AWD

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km - Lithium Batterij
CO2 uitstoot praktijk 0 g/km
Verbruik praktijk 22,0-23,5 kWh/100km

“Niet eerder was het mogelijk om met een elektrische auto een caravan of een kar te trekken.”

Advies nodig?

Arjen is onze Tesla Model X expert

Configureer je Tesla Model X

in een paar stappen...

2 maanden levertijd
Car description

Kies een uitvoering

Car description
Tesla Model X
Basisversie
€1130
Uitvoering

Leaseprijs per maand
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.