Volkswagen ID.3

"De Volkswagen ID.3 heeft een realistische actieradius van 350 kilometer"

Stel je auto samen
vanaf €623
Car description
424 km Actieradius
33 min Snelladen
204 pk Vermogen
Stel je auto samen

Al een aantal jaar is Volkswagen bezig met de ontwikkeling en uitbreiding van de ID lijn om meer mogelijkheden voor elektrisch rijden aan te kunnen bieden. De nieuwe Volkswagen ID 3 is het eerste model die ook daadwerkelijk op de markt is gekomen. Deze volledig elektrische auto wordt door velen gezien als de opvolger van de Golf, of misschien wel de elektrische tegenhanger ervan. De elektrische auto biedt aanzienlijk meer binnenruimte dan de Golf en dat heeft met name te maken met het onderstel. De wielen van deze Volkswagen ID 3 staan ver naar voren, waardoor er veel binnenruimte is. Qua zitruimte is de elektrische auto zelfs vergelijkbaar aan de Passat.

Actieradius

Volgens Volkswagen zelf zou je met elektrisch rijden met de ID3 Pro edition 424 kilometer ver komen . Dat is dan de actieradius voor de 58 kWh variant volgens de WLTP testmethode met een volle accu. Wat de actieradius van de Volkswagen ID 3 59 kWh werkelijk is, zie je in het tabel hieronder.

Praktische actieradius Volkswagen ID 3
Stad – zomer 515 km Stad – winter 340 km
Snelweg – zomer 320 m Snelweg – winter 250 km
Gecombineerd zomer 400 km Gecombineerd winter 295 km

Benieuwd wat de Volkswagen ID 3 écht aan range in zich heeft in de winter? Samen met Autoblog reden wij hem helemaal leeg.

Later komt er een Volkswagen ID 3 op de markt met een actieradius van zelfs 550 kilometer (WLTP). De VW ID.3 lease met een 45 kWh accupakket is inmiddels ook te bestellen, deze auto brengt je zo’n 350 kilometer ver volgens de WLTP testmethode. Dit betekent naar verwachting dat deze Volkswagen zo’n 275 kilometer in de praktijk. 275 heerlijke kilometers, dankzij de mogelijkheid voor adaptive cruisecontrol en lane assist.

Opladen

Volkswagen maakt qua opladen verschil tussen de goedkoopste en de duurdere varianten. De 58 kWh uitvoering kan met maximaal 100 kW DC laden bij de snellader, de goedkopere 45 kWh variant kan met maximaal 50 kW DC laden. De ID.3 Pro S met een accupakket van 77 kWh kan snelladen met een maximale snelheid van 125 kW DC. Laden bij een ‘reguliere’ laadpaal gaat wel met dezelfde snelheid, namelijk 11 kW. Belangrijk is dat de elektrische volkswagen voorzien is van een 3-fase aansluiting, waardoor 11 kW in veel gevallen ook gewoon te halen is. Afhankelijk van het type ID.3, is de auto weer vol in ongeveer 4 tot 6 uur. Overigens is de 45 kWh uitvoering uitgerust met een 2-fase 7,4 kWh lader in plaats van een 3-fase lader.

Levertijd

Wil je de Volkswagen ID3 leasen? De ID.3 Pro Edition is naar verwachting in november 2022 weer leverbaar bij Mobility Service Electric. In overleg is het in sommige gevallen mogelijk om de auto uit voorraad nog te leveren.

Bijtelling

Dit jaar geldt een bijtelling van 16% voor een elektrische auto met een fiscale waarde tot € 35.000. Dit komt uit op een bijtelling, afhankelijk van een uitvoering van de Volkswagen ID 3, vanaf € 165,- (schijf 1) of € 220,- (schijf 2) per maand.

Standaarduitrusting

Nadat de auto via de configurator op de website is samengesteld, kun je kiezen of je de auto gelijk wil bestellen of enkel de offerte wil ontvangen. In beide gevallen zul je jouw samengestelde auto op de mail middels een PDF ontvangen.
Wij mailen jou de offerte. Vervolgens neemt een medewerker van Mobility Service Nederland zo snel mogelijk contact met jou op om de configuratie te bespreken, het contract definitief te maken en de auto te bestellen.
Wij mailen jou de offerte. In de week daarop nemen we contact met je op om na te gaan of je de offerte wil omzetten in een contract en of we je eventueel kunnen helpen bij het keuzeproces. Heb je geen interesse in een vervolgtraject, dan is dat geen enkel probleem. De offerte is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.
Wij hebben een selectie gemaakt op basis van verkoopcijfers en signalen uit de markt. Overigens kun je alle elektrische auto's wel gewoon bij ons bestellen. Staat jouw auto niet op onze website? Neem dan contact met ons op via 085 4871400 of per mail via info@mobilityservice.nl
Nee, op dit moment bieden wij alleen zakelijke lease aan.

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 7.3 sec
Topsnelheid 160 km/u
Actieradius Elektrisch (WLTP) 424 km
Actieradius werkelijk 350 km
Totaal Vermogen 204 pk
Totaal Koppel 275 NM
Aandrijving Achter

Energieverbruik

CO2 uitstoot WLTP 0 g/km - Lithium Batterij
CO2 uitstoot praktijk 0 g/km - Lithium Batterij
Verbruik praktijk 166 Wh/km

Energieverbruik in kWh

Stad - winter 171 Wh/km
Snelweg - winter 232 Wh/km
Gecombineerd - winter 197 Wh/km
Stad - zomer 113 Wh/km
Snelweg - zomer 181 Wh/km
Gecombineerd - zomer 145 Wh/km

“De ID.3 is terecht een van de populairste elektrische auto's van 2021!”

'Onze service is de beste, gegarandeerd.'

Thom legt je graag uit waarom onze service van de hoogste kwaliteit is.

Configureer je Volkswagen ID.3

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Volkswagen ID.3
Basisversie
€623
Uitvoering

Leaseprijs per maand

Voeg toe
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.