Volkswagen ID.3

"De Volkswagen ID.3 belooft een echte hit te worden"

  • De eerste volledig nieuwe elektrische Volkswagen en verkrijgbaar in verschillende range configuraties
Stel je auto samen
vanaf €502
9

1122 beoordelingen. 95% beveelt ons aan.

Car description
420 km Actieradius
20 min Snelladen
136 pk Power
Stel je auto samen

Net zoals andere merken met een nieuwe elektrische auto, kan er ook bij Volkswagen al een exemplaar gereserveerd worden. Die mogelijkheid lijkt voor mensen met daadwerkelijk interesse geen overbodige luxe. De auto is in de eerste dagen razend populair gebleken. Uiteraard hebben wij een behoorlijk aantal exemplaren gereserveerd en doen wij ons best om jou zo snel mogelijk van een ID.3 te voorzien. Dat mag je verwachten van de EV-expert.

Al een aantal jaar is Volkswagen bezig met de ontwikkeling van de ID lijn. De ID.3 lijkt de eerste te zijn die ook daadwerkelijk de markt op gaat komen. Het model wordt door velen gezien als de opvolger van de Golf, of misschien wel de elektrische tegenhanger ervan. De auto biedt overigens meer binnenruimte dan de Golf en dat heeft met name te maken met het onderstel. De wielen staan ver naar voren, waardoor er veel binnenruimte is. Qua zitruimte is de auto zelfs vergelijkbaar aan de Passat.

Actieradius

420 kilometer is het getal waar Volkswagen mee communiceert. Dat is dan wel de theoretische actieradius van het middelste model, met een accupakket van 58 kWh. De zogenaamde 1st edition die logischerwijs als eerste op de markt gaat komen, is voorzien van dit accupakket. Later komt er een ID.3 op de markt met een actieradius van zelfs 550 kilometer. De kleinste variant brengt je nog 330 kilometer ver.

Opladen

Volkswagen maakt qua opladen verschil tussen de goedkoopste en de duurdere varianten. De 1st edition kan maximaal 100 kW DC laden bij de snelladers, de goedkopere variant kan maximaal 50 kW DC laden. Laden bij een ‘reguliere’ laadpaal gaat wel met dezelfde snelheid, namelijk 11 kW. Belangrijk is dat de auto voorzien is van een 3-fase aansluiting, waardoor 11 kW in veel gevallen ook gewoon te halen is. Afhankelijk van het type ID.3, is de auto weer vol in ongeveer 4 tot 6 uur.

Levertijd

Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de Volkswagen ID.3 daadwerkelijk beschikbaar zal komen. In eerste instantie zou de ID.3 al in de eerste helft van 2020 op de markt moeten komen, maar nu lijkt dit eerder Q3 te worden. Wij verwachten in ieder geval nog wel dit jaar te kunnen leveren.

  • Cruise control
  • LED-verlichting
  • e-Pedal
  • Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels
Dat is op dit moment nog onduidelijk. Wij hebben meerdere exemplaren besteld voor levering volgend jaar. De levering zal halverwege 2020 van start gaan. Daar hoor jij bij als je een auto bij ons reserveert. sustainable VHS.
Reserveer je bij ons een exemplaar, dan zul je een 1st Edition geleverd krijgen. sustainable VHS.
Helaas is dat op dit moment nog onduidelijk. Zodra we een prijs van Volkswagen krijgen gecommuniceerd kunnen we de leaseprijs bekend maken. sustainable VHS.

Energieverbruik

Actieradius WLTP
Verbruik WLTP
Benzine Equivalent WLTP
CO2 Uitstoot WLTP
Actieradius Praktijk
Verbruik Praktijk 15,0 kWh/100km
Benzine Equivalent Praktijk
CO2 Uitstoot Praktijk

“'Blind' reserveren is nu al mogelijk”

Advies nodig?

Sebastiaan is onze Volkswagen ID.3 expert

Configureer je Volkswagen ID.3

in een paar stappen...

Car description

Kies een uitvoering

Car description
Volkswagen ID.3
Basisversie
€502
Uitvoering

Leaseprijs per maand
  • Alle bedragen zijn exclusief BTW.
  • Onder voorbehoud van typefouten.
  • Aan de getoonde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.