Elektrische bedrijfswagen leasen

Anders dan een elektrische auto, is een elektrische bedrijfswagen nog niet zo’n populaire keuze. Toch lijkt daar op korte termijn verandering in te komen. Verschillende merken hebben de afgelopen periode vol ingezet op de ontwikkeling van elektrische bedrijfsbussen die ook daadwerkelijk bruikbaar zijn. Dat betekent een goede actieradius, een goed laadvermogen en voldoende binnenruimte. Niet langer kies je alleen voor een elektrische bedrijfswagen om PR-redenen. Je kies voor elektrisch omdat het gewoon een uitstekende keuze is.

Lage onderhoudskosten, lange levensduur

Een elektrische bedrijfsbus is bij uitstek geschikt voor de ondernemer die op z’n portemonnee let. Hoewel de vanafprijs van een elektrische bedrijfsbus wat hoger is dan die van een reguliere bedrijfsbus, zijn de onderhoudskosten lager. Bovendien hoef je minder vaak naar de garage en dus minder rekening te houden met dagen waarop de bedrijfsbus niet beschikbaar is. Maximaal rendement dus.

Een ander groot voordeel van de elektrische bedrijfsbus is de lange levensduur van het accupakket en de elektromotor. Moderne elektrische auto’s gaan moeiteloos 10 jaar mee. Ook kilometerstanden van meer dan 1 miljoen komen nu al voor. Dat belooft veel goeds voor de elektrische bedrijfswagen die nu op de markt komen! Nu investeren betekent jarenlang betrouwbare en voordelige mobiliteit.

Besparen op brandstofkosten

In een elektrische bedrijfswagen gaat stroom en stroom is goedkoper dan brandstof. Zo simpel is het! Als ondernemer kan een overstap naar een elektrische bedrijfswagen zomaar enkele duizenden euro’s aan brandstofbesparing per jaar opleveren. Kies je voor een laadpaal thuis of op een zakelijk locatie, dan kan de besparing zelfs nog groter worden.

Duurzaam rijden

Hoewel het nu nog mogelijk is om met elke bedrijfswagen een binnenstad in te komen, kan dat over een aantal jaren weleens voorbij zijn. Als diesels definitief uit binnensteden geweerd gaan worden, is een elektrisch alternatief een enorm voordeel. Anticipeer je daar nu alvast op, dan hoef je straks misschien geen opdrachten of klussen te weigeren. Daarnaast kies je met een elektrische bedrijfswagen voor een duurzamere optie dan een bedrijfsbus op brandstof. Dat is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor de uitstraling van jouw onderneming!