Dit is de elektrische Ford Mustang Mach-E

Geplaatst op 18 november 2019

Voor het eerst in 55 jaar breidt Ford de Mustang-familie uit met een volledig elektrische SUV. Ford heeft gisteren (lokale tijd) in Los Angeles de volledig elektrische Ford Mustang Mach-E onthuld. De Ford Mustang Mach-E wordt verkrijgbaar als Standard Range (78,8 kWh accupakket) en Extended Range (98,8 kWh accupakket). De 100% elektrische Ford Mustang Mach-E symboliseert de elektrische visie van Ford. De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E wordt eind 2020 op de markt uitgebracht.

Debuut van elektrische Ford Mustang Mach-E

Het moment waar we al een tijdje op zaten te wachten. De onthulling van de eerste, volledig elektrische elektrische Ford Mustang. De elektrische auto van Ford gaat verder onder de naam Ford Mustang Mach-E. Voor Ford waren de behoeften en wensen van de kopers het uitgangspunt in het ontwikkelproces van de elektrische auto.

“Tijdens de allereerste Detroit auto show vertelde Henry Ford dat hij werkte aan iets wat de wereld als een bliksemschicht zou raken”, zegt Bill Ford, achterkleinzoon van oprichter Henry Ford en Executive Chairman bij Ford Motor Company. “Dat was de Model-T. Nu is Ford Motor Company trots om een auto te presenteren die opnieuw als een bliksemschicht inslaat. De elektrisch aangedreven Mustang Mach-E biedt snelheid, plezier en vrijheid voor een nieuwe generatie Mustang-rijders.”

Design Ford Mustang Mach-E

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is FORD_MUSTANG_MACH-E_INTERIOR_2-1024x560.jpg

De meningen over het design van de Ford Mustang Mach-E zijn verdeeld. De elektrische Ford Mustang Mach-E heeft een sportief design. De elektrische SUV heeft wel iets weg van de Jaguar I-pace. De Ford Mustang Mach-E is direct herkenbaar als Mustang door het logo en de lange, krachtige motorkap. Andere herkenbare elementen zijn de ‘heupen’ aan de achterzijde, koplampen en drievoudige achterlichtunits. De Ford Mustang Mach-E heeft een bergruimte met een inhoud van 402 liter en 1.420 liter met een neergeklapte achterbank.

De auto biedt ruimte voor maximaal vijf personen. Ford heeft het interieur strak en modern gehouden. De speciale coating op het panoramadak zorgt voor extra verkoeling in de zomer en warmte in de winter. Zoals we van de Tesla Model 3 inmiddels gewend zijn, kun je ook bij de Ford Mustang Mach-E je smartphone als sleutel gebruiken.

Moderne technologie Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is voorzien van de nieuwste moderne technologie. De Mustang Mach-E beschikt onder andere van een 15,5 inch touchscreen en het nieuwste SYNC communicatie- en infotainmentsysteem. De grootte van het scherm kun je vergelijken met de schermen in de elektrische auto’s van Tesla.

Ford zet met deze elektrische SUV volop in op de connectie met je smartphone. Het systeem is zo ingericht dat hij de wensen en behoeften van de bestuurder onthoudt en registreert. Indien de bestuurder altijd sport op maandag, dan zal hij deze suggestie op maandag aanbevelen.

Actieradius Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E wordt leverbaar met een standaard of ‘extended range’ accupakket, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. Het accupakket van de Ford Mustang Mach-E bevindt zich in de bodemplaat van de elektrische SUV, wat positief is voor de ruimte en de wegligging.

De Ford Mustang Mach-E met vierwielaandrijving en extended range accu (98,8 kWh accupakket) heeft een vermogen van 337 pk. De snelle Ford Mustang Mach-E GT-versie heeft een vermogen van maar liefst 465 pk en gaat van 0 naar 100 in slechts 5 seconden. De bestuurder kan de elektrische auto van Ford in drie verschillende rijmodi zetten: Whisper, Engage en Unbridled.

De Ford Mustang Mach-E Standard Range met een 78 kWh accupakket heeft een actieradius van 450 kilometer. De Ford Mustang Mach-E Extended Range met een 98,8 kWh accupakket heeft een actieradius van 600 kilometer (WLTP).

Opladen Ford Mustang Mach-E

Het navigatiesysteem van de elektrische Ford is zo ingericht dat de auto gedurende de autorit signalen afgeeft over de actuele laadtoestand van de accu, de geplande route en de laadvoorzieningen in de buurt. Bovendien heb je toegang tot het FordPass Charging Network, waardoor je bij meer dan 125.000 openbare oplaadpunten in 21 landen in Europa terecht kunt.

De elektrische Ford Mustang Mach-E kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten en via het snellaadnetwerk. Als je de elektrische auto thuis gaat opladen, moet je rekening houden met een oplaadtijd van ongeveer 14 uur. Bij een openbare laadpaal is de Ford Mustang Mach-E binnen 7 uur weer volledig opgeladen.

Ga je de Ford Mustang Mach-E opladen bij een snellaadstation met een laadvermogen van 150 kW, dan is de elektrische auto binnen 38 minuten weer voor 80% opgeladen.

Elektrische Ford Mustang Mach-E in 2020 op de markt

De elektrische Ford Mustang Mach-E kunnen we in 2020 op de markt verwachten. Ford heeft helaas nog niets bekendgemaakt over de prijzen en overige specificaties. De geschatte vanafprijs van de Ford Mustang Mach-E Standard Range wordt geschat zo rond de 50.000 euro. De Extended Range zal verkrijgbaar zijn vanaf 65.000 euro.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl