Dit is de elektrische Renault 5 Prototype

De elektrische Renault 5 Prototype is een eerbetoon aan de originele Renault 5 die in 1972 voor het eerst werd geïntroduceerd. Het gaat weliswaar om een prototype, dus het is nog even de vraag of de auto daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht. Qua looks scoort ‘ie in ieder geval al punten! Met zijn futuristische en retro uitstraling staat de R5 Prototype symbool voor de toekomstige elektrische erfgenaam van de R5. Het prototype is onderdeel van het strategisch plan van Renault, de Renaulution. 

Renault 5 prototype 

 

Het automerk liet de Fransen op verschillende manieren kennismaken met de oorspronkelijke Renault 5. In 1972 maakte de Renault 5 zijn filmdebuut in de welbekende reclamecampagne Les aventures de Supercar. De herkenbare looks van de oorspronkelijke versie wilde de ontwerper Nicolas Jardin terug laten komen in het prototype. En dat is aardig gelukt. Je ziet duidelijk aan het prototype dat er een bruggetje wordt gelegd naar de Renault 5. De rechthoekige dagrijlichten aan de onderzijde verwijzen naar de bijkomende mistlampen uit 1972.

Daarnaast proberen de ontwerpers de koplampen tot leven te brengen door de ledmatrixtechnologie. Deze technologie kan beweging creëren door animaties te programmeren. Dit doen ze ook met het nieuwe logo. De technologie van de koplampen heeft weinig overeenkomsten met de oorspronkelijke R5. Desondanks is het prototype nog steeds te herkennen als Renault 5 met een retro look.

Renault heeft verder niets bekendgemaakt over de aandrijflijn en het snellaadvermogen. Wij zijn heel benieuwd of het prototype daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht.


Meer weten over elektrische auto's?