Elektrische auto automatisch opladen

Geplaatst op 2 december 2019

Een elektrische auto binnen een kwartier opladen zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Het schijnt in de toekomst mogelijk te zijn. De Delftse start-up Rocsys ontwikkelt een bepaalde technologie die het automatisch opladen van een elektrische auto mogelijk maakt.

Elektrische auto binnen een kwartier automatisch opladen

Momenteel ben je als elektrische rijder een aantal handelingen verder voordat je elektrische auto daadwerkelijk aan het opladen is. Het opladen van een elektrische auto kan sneller en gemakkelijker, moet de Delftste start-up Rocsys gedacht hebben. Zij zijn namelijk bezig met een bepaalde technologie, de zogeheten ‘innovatieve soft robotics technology’ die het automatisch opladen mogelijk maakt zonder dat er een bestuurder aan te pas komt. Binnen een kwartier moet de elektrische auto met een laadvermogen van 350 kW weer volledig zijn opgeladen. De laadkabel koppelen en ontkoppelen behoort met deze nieuwe robottechnologie tot de verleden tijd. De robot doet al het werk op het laadstation, aldus Crijn Bouman, CEO en mede-oprichter van Rocsys.

‘Nu de autowereld steeds meer de richting op gaat van automatisch parkeren en rijden wordt automatisering van het opladen onvermijdelijk. Onze gepatenteerde oplossingen helpen de operators van laadinfrastructuur om het gebruik daarvan te optimaliseren,’ verklaart het jonge bedrijf in een toelichting. Rocsys hoopt binnenkort een pilot te starten bij een fabrikant van bedrijfsvoertuigen.

Om deze nieuwe technologie van de start-up Rocsys te financieren heeft de organisatie een aantal Nederlandse investeerders gevonden. De start-up heeft een duidelijke visie en ambitie: de nummer 1 in de markt worden op het gebied van professioneel laden.

Trends automotive

De ontwikkelingen in de automotive gaan snel. Twee trends die we momenteel veel terug zien is autonoom rijden en elektrische auto’s. De technologie in elektrische auto’s wordt steeds beter en ook de accupakketten worden steeds groter. Als je kijkt naar een van de eerste elektrische auto’s, die kon amper 100 kilometer op één acculading rijden. Tegenwoordig zijn er elektrische auto’s die meer dan 500 kilometer ver kunnen rijden. Ook ontwikkelingen op het gebied van de laadmogelijkheden gaan snel. Wij zijn heel benieuwd naar deze nieuwe laadtechnologie van Rocsys en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl