Elektrische auto’s nóg populairder in 2020

Geplaatst op 20 december 2019

Elektrische auto’s worden nóg populairder in 2020. Van alle nieuwe auto’s in de showrooms volgend jaar is 10% volledig elektrisch, aldus verschillende brancheverenigingen. Omgerekend zijn dit zo’n 42.500 volledig elektrische auto’s. Er is momenteel een ware run ontstaan op elektrische auto’s en de vraag naar elektrische auto’s zal in 2020 alleen maar toenemen.

Aanbod elektrische auto’s in 2020

In 2020 komen er behoorlijk wat veelbelovende elektrische auto’s uit waaronder de Volkswagen ID.3, Opel Corsa-e en Peugeot e-208. Elektrische auto’s zullen in 2020 alleen maar populairder worden. Dit heeft te maken met het feit dat zakelijke rijders in 2020 profiteren van 8% bijtelling in 2020, het aanbod breidt uit en tot slot neemt de actieradius toe.

Bijtelling elektrische auto’s in 2020

De autobrancheverenigingen schatten in dat er in 2020 in totaal zo’n 425.000 auto’s verkocht worden in Nederland. In 2019 zijn er zo’n 430.000 auto’s verkocht. Dit zou betekenen dat het aantal verkochte auto’s in 2020 iets afneemt. Echter geldt dit niet voor elektrische auto’s. Het aantal verkochte elektrische auto’s voor 2019 werd geschat op zo’n 28.000. In de praktijk lag dit aantal vele malen hoger. In november 2019 zijn er in totaal 39.000 elektrische auto’s verkocht. Uiteraard heeft dit alles te maken met de 4% bijtelling die zakelijke rijders betalen voor een 100% elektrische auto. Ondanks het feit dat de bijtellingsregels in 2020 wijzigen van 4% bijtelling naar 8% bijtelling (tot 45.000 euro), is de verwachting dat de populariteit van elektrische auto’s zich in 2020 ook voortzet. De 8% bijtelling voor een elektrische auto is immers nog steeds interessant voor de zakelijke rijder.

Meest populaire elektrische auto’s in 2019

Als we kijken naar de meest populaire elektrische auto’s van dit moment, dan is de Tesla Model 3 verreweg de meest populaire elektrische auto. Tesla draait overuren om de reeds bestelde Tesla Model 3’s met 4% bijtelling nog voor het einde van het jaar uit te leveren. Tot nu toe zijn er deze maand maar liefst 6.337 Tesla Model 3’s op kenteken gezet. Dit is 69 procent van het totaal aantal verkochte elektrische auto’s.

De Tesla Model 3 wordt gevolgd door de populaire Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro. Deze populaire modellen zullen ook in 2020 nog populair blijven. Daarnaast zullen zij deels plaatsmaken voor de nieuwe modellen waaronder de Volkswagen ID.3, Peugeot e-208, Opel Corsa-e en Seat el-Born.

Elektrische auto populairder dan de dieselauto

Naar verwachting wordt de elektrische auto in 2020 ook meer verkocht dan dieselauto’s. Een aantal jaren geleden werd de elektrische auto vooral gezien als een auto die niet heel veel kilometers kan maken vanwege de beperkte actieradius. Niets is minder waar. Tegenwoordig is er een ruim aanbod elektrische auto’s met een goede actieradius waarmee je makkelijk 400 kilometer op één volle accu kunt rijden. Dit in combinatie met de lage bijtelling, is de elektrische auto een uitstekende keuze voor de zakelijke rijder.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl