Fully Charged LIVE 2022 in Amsterdam was een groot succes!

De eerste editie van Fully Charged LIVE in RAI Amsterdam zit erop. Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van een erg succesvol EV-event. Als trotse hoofdsponsor,  grootste EV-expert van Nederland én enige leasemaatschappij tijdens het event mochten wij duizenden bezoekers verwelkomen op onze stand. Aan alle enthousiaste bezoekers; dankzij jullie was het een succes! Bedankt voor jullie komst, deelname aan onze ‘Ready for the future quiz’ en natuurlijk de leuke gesprekken! Op naar de volgende editie van Fully Charged LIVE in RAI Amsterdam! In dit artikel delen wij graag onze ervaringen, maar wij kunnen alvast verklappen: de volgende editie van Fully Charged LIVE is al gepland én daar wil je bij zijn!

Alle (EV)experts waren aanwezig tijdens hét EV event van het jaar

De sfeer zat er goed in tijdens het succesvolle event. Vrijdagochtend 22 mei om 10.00 uur werden de deuren van de RAI Amsterdam voor het eerst geopend voor het publiek. Als je een elektrische auto overweegt dan wil je graag meer informatie over de auto zelf, opladen, actieradius, laadpassen, praktijkervaringen etc. Ook kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je ook eerst wilt proefrijden. Fully Charged LIVE was dan hét event om al deze informatie tegelijkertijd in te winnen. Alle EV-experts waren namelijk aanwezig waaronder: Fastned, EV Database, Laadpastop10, ShellRecharge, Vereniging Elektrische Rijders en uiteraard konden wij als hoofdsponsor ook niet ontbreken.

Wat Fully Charged LIVE zo uniek maakt is dat je het team van Fully Charged kan aanspreken, alle (EV)experts kan spreken en veel advies kan inwinnen. Want laten we eerlijk zijn; hoe vaak komt het voor dat je zoveel experts tegelijkertijd treft? Daar moet je logischerwijs als bezoeker gretig gebruik van maken. 😉

De Xpeng P7; een model om in de gaten te houden

Er was zoveel te doen! Zo kon je onder andere kennismaken met het nieuwste prototype van de Lightyear, de Lightyear One en proefrijden in de nieuwe Xpeng P7 en P5. Beide modellen worden in de komende jaren beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Wij hebben zelf proefgereden in de P7 en wij zijn het er over eens: dit model moet je in de gaten houden. De auto lijkt in veel gevallen op Tesla. De auto heeft een prima rijgedrag, rijdt snel, biedt voldoende ruimte en is standaard al rijk uitgerust. Het team van Xpeng wist ons te vertellen dat de Xpeng P7 een actieradius heeft van ongeveer 480 kilometer (WLTP). Snelladen kan met dit model met een maximale laadsnelheid van 80 kW DC. We horen je al denken; dat is niet zo heel snel als je kijkt naar de laadsnelheid van de huidige concurrentie. De Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5 kunnen bijvoorbeeld al met 233 kW DC snelladen. Echter geeft Xpeng aan dat er ook een uitvoering komt met een laadsnelheid tot 200/300 kW DC. Het zou kunnen zijn dat dit ook de eerste versie is die in Nederland wordt uitgebracht. Mocht dit kloppen, dan maakt dit model het model zeker een interessant alternatief voor gevestigde orde!

Interessante panels met de experts van Fully Charged, Mobility Service, EV Database en Fastned

Iedere dag kon je verschillende interessante panels bijwonen. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod:

  • De toekomst van Tesla
  • Is dit hét moment om het wagenpark te verduurzamen?
  • Jouw eerste elektrische auto
  • Elektrische auto’s voor iedereen
  • De toekomst van het opladen

De discussies tussen de EV-experts en de vragen vanuit het publiek waren inhoudelijk sterk en relevant. De EV-experts gaven bijvoorbeeld goede tips waar je op moet letten bij je eerste elektrische auto. Want het gaat niet zozeer om welke auto wij als EV-expert zouden aanraden, maar probeer eens goed te kijken naar je eigen situatie. Hoeveel kilometer rijd je bijvoorbeeld op een dag en wat vind je nou echt belangrijk? Een uitstekende actieradius of vind je de laadsnelheid iets belangrijker? Maar naast deze panels voor de beginnende elektrische rijders, waren er ook meer diepgaande panels. Bijvoorbeeld het panel over de toekomst van Tesla. Blijft Tesla een voorloper of timmeren andere automerken ook hard aan de weg en worden ze ingehaald?

Electric Avenue

Als grootste EV-expert van Nederland waren wij goed vertegenwoordigd met EV-experts én elektrische auto’s. Op de “Electric Avenue” stonden onze EV-experts klaar bij de nieuwste elektrische auto’s. Er waren een aantal EV’s door ons beschikbaar gesteld voor het publiek. Zij konden achter het stuur kruipen om zo het gevoel van een elektrische auto écht te ervaren. Dat is tevens de eerste tip die wij geven aan mensen die een elektrische auto overwegen. Ga eens proefrijden, voelen en kruip eens achter het stuur. Pas dan kom je erachter of een elektrische auto daadwerkelijk bij je past.

Ook stonden de nieuwste modellen zoals de nieuwe Kia Niro EV en de Renault Megane E-Tech Electric op de Electric Avenue. Wat jammer was, was dat de merken zoals Kia en Renault ervoor kozen om de auto’s op slot te laten, waardoor het publiek niet in de auto’s kon plaatsnemen. Ontzettend jammer, de belangstelling was namelijk enorm! Een gemiste kans van de merken wat ons betreft… In ieder geval goede feedback voor de volgende editie! Wij hebben in ieder geval genoten van de vragen die onze EV-experts kregen op de “Electric Avenue”.

‘Ready for the future’ quiz

Tijdens Fully Charged LIVE konden bezoekers meedoen aan onze ‘Ready for the future’ quiz en kans maken op een geheel verzorgd weekendje weg in de Porsche Taycan. We zijn echt overweldigd door het aantal quizzers. Honderden mensen hebben de quiz ingevuld! Bovendien hadden we blijkbaar goede vragen bedacht, omdat er echt maar een aantal mensen waren die alles goed hadden. Ben je benieuwd naar de winnaar? Aanstaande vrijdag maken we de winnaar bekend!

Ben je benieuwd naar een sfeerimpressie? Je kunt hieronder de foto’s bekijken.

 

Nederland koploper op het gebied van elektrisch rijden

De experts van Fully Charged én onze EV-experts Sebastiaan en Alexander zijn het er unaniem over eens: Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van elektrisch rijden. Ben je benieuwd waarom? Dan raden wij je aan om bovenstaande video te bekijken.

9.2

97% beveelt ons aan.


Meer weten over elektrische auto's?