Historie

Elektrisch, vanzelfsprekend toch?


 • Opname podcast Jim Stolze en de Tweakers

  Nu steeds meer mensen ons weten te vinden, kunnen we wel stellen dat we dé EV-expert van Nederland zijn. De ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, delen we graag met jullie. Daarom hebben we samen met Jim Stolze en Tweakers een podcast opgenomen. In deze podcast proberen we Jim Stolze – die nog niet elektrisch rijdt – te overtuigen van de meerwaarde van een EV. Uiteraard komen alle aspecten van elektrisch rijden aan bod. Luister de podcast hier terug.

 • Mobility Service Electric drie jaar

  Wow, Mobility Service Electric bestaat alweer drie jaar! De afgelopen periode hebben we ons team zien groeien. Wat begon als een klein project in 2017, is inmiddels een grote en aparte afdeling binnen Mobility Service. De komende jaren gaan we ons best doen nog meer mensen te overtuigen van het nut van de elektrische auto.

 • Wat gebeurt er als je een elektrische auto helemaal leegrijdt? En hoe lang kun je eigenlijk nog doorrijden? Wij hebben de proef op de som genomen! Samen met Autoblog hebben we de meest populaire elektrische auto’s van 2020 uitvoerig getest. Zo uitvoerig zelfs, dat door zijn gereden tot de auto’s er helemaal mee stopten. Benieuwd hoe ver we zijn gekomen? Check de video hieronder.

 • In de zomer en in het najaar hebben we een hele leuke campagne gedraaid op het FD en BNR. Onze slogan ‘onze klanten hoor je niet’ was dagelijks op de radio te horen. Ook in het Financieele Dagblad waren we regelmatig paginagroot te vinden. Wil jij ook niet meer gehoord worden? Je kan altijd bij ons terecht voor een elektrische leaseauto 😊

  Onze klanten hoor je niet
 • Regelmatig krijgen wij de vraag van enthousiaste klanten of de chauffeur al bijna op locatie is gearriveerd. Ben je benieuwd wanneer je leaseauto bij jou wordt afgeleverd of opgehaald? Vanaf vandaag kunnen wij je in de meeste gevallen vertellen waar onze chauffeurs zich in Nederland bevinden! Hoe leuk is dat?!

 • Volkswagen ID.3

  Wij mochten de Volkswagen ID.3 al kort even proberen. De eerste échte elektrische auto van Volkswagen belooft een populair model te worden. Check ook onze actuele voorraad ID.3 met 8% bijtelling.

 • Vakantie 2020

  Toen we in de zomer toch even op vakantie mochten, hebben een aantal collega’s de elektrische auto meegenomen naar de plek van bestemming. Inmiddels hoeft er, wat ons betreft, geen twijfel meer over te bestaan dat een elektrische auto ook uitstekend als vakantieauto geschikt is. Benieuwd hoe gemakkelijk het eigenlijk is? Check hier het verhaal.

 • Klanten verrast met Mobility Service smoothie tour! Juist in deze tijd kun je wel wat extra vitamines gebruiken. ;) Om de week goed te beginnen hebben wij de Barista Bandits gevraagd om met Mobility Service smoothies langs een aantal klanten te gaan. Leuk om te zien dat de smoothies goed ontvangen zijn!

 • Mobility Service en Tweakers

  Mobility Service en Tweakers (grootste technologiewebsite van Nederland) gaan kennis van elektrische auto’s delen met 5,5 miljoen bezoekers Mobility Service, de leidende leasemaatschappij in Nederland op het gebied van elektrische auto’s, gaat de krachten bundelen met de grootste technologiewebsite van Nederland, Tweakers. Met de komst van elektrische auto’s is technologie en mobiliteit niet meer los van elkaar te zien. Daarom willen Tweakers en Mobility Service gezamenlijk de kennis, ervaring en de technologie van elektrische auto’s delen met de ruim 5,5 miljoen bezoekers.

 • Uniek! Als een van de eersten in Nederland de Honda e getest! Als één van de eersten in Nederland, mochten wij de Honda e uitgebreid testen. We hebben onder andere gekeken naar de rijeigenschappen, laadmogelijkheden, het verbruik en de ruimte van de auto. We schreven een uitgebreide review (inclusief video)

 • Verbouwing zolder & sociale ruimte

  Na maanden klussen is het dan eindelijk zover! Onze zolder en nieuwe sociale ruimte is klaar en opgeleverd. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat!

 • Fossielvrije weken!

  Vandaag zijn onze collega's Hilda Boerma, Sebastiaan Rodenboog en Thom Popping aanwezig bij de kick-off van de Fossielvrije Weken. Tijdens het evenement kregen wij de kans om onze kennis en ervaring met elektrische auto's met het publiek te delen. Als kers op de taart, werd onze collega Hilda Boerma ook nog even geïnterviewd door RTV Drenthe.

 • Welkom nieuwe collega's Thom, Andreas & William

  Meet onze nieuwe collega’s! Thom is sinds december aan ons team toegevoegd. Hij helpt je graag verder met al je vragen over een elektrische auto. Andreas en William komen onze collega's van de afdeling Commerciële Binnendienst versterken. Welkom collega's en veel succes!

 • Als één van de eersten in Nederland op pad met de Opel Corsa-e

  In februari mochten we als een van de eersten in Nederland op pad met de 100% elektrische Opel Corsa-e. Onze eerste indruk is positief! Binnenkort een uitgebreide review op www.zakelijkelektrischleasen.nl #zakelijkelektrischleasen #elektrisch #elektrischeauto

 • Uitrol nieuwe huisstijl en logo!

  We zijn live met het nieuwe logo en huisstijl! Vanaf vandaag kun je overal het nieuwe logo tegenkomen. Wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat. De nieuwe huisstijl past helemaal bij onze identiteit: jong, fris, dynamisch, plezier, innovatief, beweging en lef! In het bijzonder willen wij onze klant The Valley bedanken voor het mede mogelijk maken van het nieuwe logo & huisstijl!

 • Teamdag in Grolloo

  We zijn nog even aan het nagenieten van afgelopen vrijdag. Wat een geslaagde teamdag! Het jaar is nog niet eens voorbij, maar we blikken alvast terug op een fantastisch jaar. Ook 2020 belooft veel goeds! #mobilityserviceteam

 • Als één van de eersten in Nederland elektrische Peugeot e-208 getest.

  De eerste volledig elektrische Peugeot e-208 moet officieel nog op de markt uitkomen, maar wij konden de elektrische auto de afgelopen weken al uitgebreid testen. De Peugeot e-208 wordt vanaf februari/maart 2020 uitgeleverd.

 • Twee jarig bestaan MSE

  Mobility Service Electric is jarig! Binnen twee jaar is het label van leasemaatschappij Mobility Service Nederland uitgegroeid tot een serieuze speler op het gebied van elektrische auto’s. Al ruim duizend klanten hebben via het online label een elektrische auto geleast; een absoluut hoogtepunt dat het vieren van het 2-jarig bestaan meer dan waard is.

 • Mobility Service Airport Night Run

  Wat een geslaagde, laatste editie van de Mobility Service Airport Night Run! Dit jaar was natuurlijk extra bijzonder omdat dit de allerlaatste keer was dat we in het donker op het vliegveld van Groningen Airport Eelde en in de bossen konden rennen.

 • Overname Maxima Lease

  Leasemaatschappij Mobility Service heeft het 20 jaar oude in Den Haag gevestigde autoleasebedrijf Maxima Lease overgenomen. Dankzij de overname creëert MSN een tweede vestiging in het gebied waar ze al veel klanten bedient en auto’s levert. Daarnaast lijken beide bedrijven op elkaar wat betreft klant- en servicegerichtheid, focus op ondernemers en geboden maatwerkoplossingen.

 • Mobility Service Nederland en Jedlix gaan samenwerken voor goedkoper en groener laden
  Zakelijk Elektrisch Leasen team

  Als de specialist in elektrische auto’s in Nederland, hebben wij de handen ineengeslagen met Jedlix, de expert op het gebied van slim laden in Europa. Beide bedrijven zijn voorlopers op het gebied van elektrisch rijden en willen met deze samenwerking het opladen van de elektrische auto gemakkelijker maken.

 • MSN Zomerborrel 2019
  Zomerborrel

  De tweede editie van de MSN Zomerborrel 2019 was een groot succes. Wij zijn ontzettend trots dat wij ruim 250 gasten mochten verwelkomen op ons omgetoverde 'festivalterrein'. Wij zeggen: tot volgend jaar!

 • Review: Met de Tesla Model 3 op vakantie naar het buitenland
  Met de Tesla Model 3 op vakantie

  Eind mei ging onze collega Hilda met haar Tesla Model 3 op vakantie naar het buitenland. In een uitgebreide review op Leaseblog.nl deelt zij haar ervaringen over hoe het in de praktijk is om met een Tesla Model 3 op vakantie naar het buitenland te gaan.

  Bekijk video
 • Rijtest Hyundai Kona Electric samen met Autoblog.nl
  Kona Electric

  De populariteit van de Hyundai Kona Electric is ongekend. Waarom is deze elektrische auto zo populair? Casper Heij van Autoblog.nl​ en onze collega Arjen Bergman​ vertellen je alles over de Hyundai Kona Electric in de uitgebreide review.

  Bekijk video
 • Uitbreiding Chiel en Gerwin
  Chiel en Gerwin collega

  Vanwege het grote succes van Mobility Service Electric mochten wij twee nieuwe collega’s verwelkomen. Chiel Caspers en Gerwin Kremer ontfermen zich over onze klanten in Noord-Nederland

 • Klanten blij maken met de eerste Kia e-Niro’s
  Kia e-Niro lease

  De Kia e-Niro is een van de meest populaire elektrische auto’s. De auto is bijna overal uitverkocht. Wij waren dan ook heel blij dat wij in februari onze klanten mochten verblijden met de eerste Kia e-Niro’s.

 • Zakelijk Elektrisch Leasen team

  Wat is het jaar voorbij gevlogen. We hebben een ontzettend goed en leuk jaar achter rug, met heel veel elektrische auto’s en nog meer tevreden klanten. We gaan het jaar 2019 met vol vertrouwen tegemoet.

 • Tesla Model 3

  Eigenlijk een beetje uit het niets is ook de Tesla Model 3 opeens in Europa! Eerst is de auto te bewonderen in Amsterdam, maar nog geen week later mogen onze klanten en relaties al komen kijken naar de Model 3 in Groningen bij Tesla. Samen hebben we er een mooi evenement van gemaakt. In februari van 2019 verwachten we de eerste exemplaren.

 • De nieuwe elektrische auto’s volgen elkaar nu snel op. We mogen alvast een dag sturen met de Kia e-Niro, met dank aan ACSL van Staalduinen. De Kia is zo populair dat er nu al bijna een jaar wachttijd wordt voorspeld. Snel beslissen dus als je nog in 2019 wil rijden.

  Bekijk video
 • Hyundai Kona leasen

  Daar is de I-Pace. Net op tijd met het oog op de fiscale regels in 2019. Iedereen die bij ons in 2018 een I-Pace bestelt, krijgt deze nog hetzelfde jaar geleverd.

 • Hyundai Kona leasen

  Wij hebben de eerste Hyundai Kona Electric binnen! Aankomende maanden verwachten wij er nog een hele hoop! Afgaande op de interesse, verwachten wij een heel goed jaar voor de Kona Electric in 2019.

 • We verwachten de Hyundai Kona Electric in Nederland en wij zijn de allereerste leasemaatschappij bij wie deze auto wordt uitgeleverd!

 • Nieuw, shortlease! Stiekem deden we het al, omdat er veel vraag naar was vanuit onze klanten. Vanaf mei dan ook officieel: je kunt een elektrische auto bij ons leasen voor een korte periode!


  "Wil je dit jaar nog in een 100% elektrische auto rijden, dan wordt dat in de meeste gevallen lastig."

  https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/shortlease-elektrische-auto-tesla/

  https://www.automobielmanagement.nl/nieuws/auto-lease/nid28117-mobility-service-nederland-stapt-in-shortlease-elektrische-autos.html
 • We breiden onze website uit met 100% elektrische bedrijfswagens.  We zien namelijk in de praktijk dat steeds meer organisaties kiezen voor een elektrische bedrijfsauto.

  https://www.leaseblog.nl/autotests/renault-kangoo-z-e-test-tangenborgh/
 • Tijdens de Autosalon Genève maken we voor het eerst officieel kennis met de Jaguar I-PACE. Wat een mooie 100% elektrische SUV is dat, we zijn dan ook trots dat we al in een heel vroeg stadium 25 exemplaren hebben besteld.

  https://www.leaseblog.nl/blog/liveblog-autosalon-geneve-2018
 • Omdat veel klanten vragen naar échte praktijkervaringen, zijn we gestart met een eigen Youtubekanaal. Geen gelikte reclamevideo’s, maar echte en ongecensureerde praktijkervaringen van onze eigen medewerkers met beschikbare elektrische auto’s. Iedere twee weken voegen wij een nieuwe video toe.  Bekijk ons kanaal
 • "Onze website is een succes!"

  Al na de eerste maand kunnen we heel voorzichtig wel vaststellen: onze website is een succes! We spelen in op de behoefte van zakelijke rijders om alle informatie omtrent zakelijk leasen te bundelen op 1 website, met heldere uitleg, duidelijke tarieven en eerlijk advies.

 • Op onze website, die helemaal gericht is op elektrisch rijden, kunnen elektrische auto’s meteen online worden samengesteld en geconfigureerd.

  Welke elektrische auto past bij jou? Doe de test
 • Om onze ambities op het gebied van elektrisch rijden verder vorm te geven, starten we deze maand met Mobility Service Electric.

 • De nieuwe Nissan Leaf is bij ons bezoek in Eelde

  https://www.leaseblog.nl/autodump/fotos-nieuwe-nissan-leaf/
 • Mobility Service Nederland groeit! Inmiddels hebben we ruim 3.500 auto's in onze vloot.

 • Nissan maakt bekend dat er begin 2018 een nieuwe Nissan Leaf op de markt komt. De auto is veelbelovend.
 • Na Tilburg en Duiven, komt Tesla ook naar Groningen! En natuurlijk zijn wij als samenwerkingspartner van Tesla aanwezig bij de officiële opening.

 • Als een van de eerste bedrijven in Nederland hebben wij een Opel Ampera-e als demonstratieauto in ons bezit. De demo wordt veelvuldig ingezet bij klanten die overwegen om elektrisch te gaan rijden.

  https://www.leaseblog.nl/autotests/opel-ampera-e-review-eerste-3000-kilometer-opel-ampera-e/
 • Het eerste productiemodel van de Tesla model 3 is in Amerika afgeleverd. Het is de bedoeling dat de productie snel flink wordt opgeschroefd.
 • Vanzelfsprekend ondersteunen we de campagne van TopDutch, die erop gericht is om Tesla ervan te overtuigen te denken aan Noord-Nederland als perfecte locatie voor een gigafactory.

  https://www.mobilityservice.nl/nieuws/top-dutch-breidt-campagne-en-gaat-personeel-werven-tesla
 • In april openen we op feestelijke wijze onder toeziend oog van ruim 100 Noordelijke ondernemers onze carport met zonnepanelen. Vanaf heden kunnen we 8 elektrische auto’s en ons kantoorpand tegelijk van groene stroom voorzien.

 • We vinden wel dat de energie die we gebruiken voor het opladen van onze EV’s groen moet zijn. Daarom besluiten we tot de realisatie van een carport met 150 m2 zonnepanelen.

 • We nemen leasemaatschappij M-Lease in Emmen over. Gezamenlijk hebben wij zo’n 3.150 leaseauto’s in onze vloot.
 • Het Dagblad van het Noorden besteedt aandacht aan ons bedrijf en onze ambities op het gebied van elektrische mobiliteit, in de vorm van een paginagroot artikel in de zaterdageditie.

  https://www.noordz.nl/2016/04/26/auto-opladen-moet-op-slim-moment-s-nachts-om-twee-uur/
 • Tesla kondigt de model 3 aan, een laaggeprijsde elektrische auto, onderdeel van het zogenaamde ‘Masterplan’ van Elon Musk. Binnen enkele dagen komen er - ondanks een aanbetaling van 2000 dollar en nog heel weinig specificaties, honderdduizenden bestellingen binnen. Mobility Service Nederland besteld 25 Model 3’s.

 • Practice what you preach, of niet? We besluiten dat vrijwel al onze medewerkers met een stekker gaan rijden. Hiermee zijn onze medewerkers tevens allen kennishouders waar het gaat om elektrisch rijden.

 • Tesla breidt haar assortiment uit met de Model X. Aan het einde van het jaar zijn de eerste auto’s, bekend om de karakteristieke vleugeldeuren, te bewonderen op de Nederlandse wegen

 • Wij supporten Olympische shorttracker Sjinkie Knegt, die duurzaam naar zijn trainingen in het Thialf-stadion in Heerenveen rijdt in zijn plug-in hybride Volkswagen Golf GTE.

 • Paul Harms verwerft een meerderheidsbelang in Mobility Service Nederland. Gerben de Groot en Patrick Doornbos blijven nog aan tot 2016.

 • We leveren in 2013 en 2014 voornamelijk Tesla’s en plug-in hybride auto’s uit, vanwege gunstige bijtellingsregels. Mooi plaatje uit 2014, hier beschikken we al over onze eigen oplaadpunten.

 • De eerste BMW I3 verschijnt op de Nederlandse markt. De BMW I3 is verkrijgbaar met en zonder zogenaamde range extender.

 • Helaas is het doek gevallen voor Better Place. Ondanks een totale investering van 850 miljoen dollar bleek het concept te vroeg in de markt gezet.

 • De eerste Renault ZOE komt op de Nederlandse markt.

 • De Nederlandse overheid stimuleert elektrisch rijden in de portemonnee. Rijd je een auto met een uitstoot van 0 tot 51 gram CO2, dan betaal je als zakelijke rijders 0% bijtelling. In 2014 geldt voor volledig elektrische auto’s 4% bijtelling. Eind 2013 ontstond er hierdoor een run op auto’s zoals de Tesla model S, maar ook de Volvo V60 PHEV en de Mitsubishi Outlander PHEV.

 • Tesla opent een Europees distributiecentrum in Tilburg.
 • Voor het eerst was er een Tesla model S te zien op de wegen in Nederland.
 • Paul Harms start bij Better Place als CEO van Nederland. Better Place experimenteert met een accuwisselstation voor elektrische voertuigen. Hierdoor is er geen sprake meer van oplaadtijden, want in vijf minuten kun je de lege batterij van jouw elektrische auto wisselen voor een volle batterij. Het eerste accuwisselstation wordt door Paul samen met minister Maxim Verhagen geopend:

  https://www.groen7.nl/better-place-geopend-op-schiphol-laat-het-accuwisselen-beginnen/
 • Wellicht waren we onze tijd nog net iets te ver vooruit, want de Noorse TH!NK heeft haar faillisement aangevraagd.

  https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/merkkanaal/8906-ev-producent-think-vraagt-faillissement-aan
 • De Nissan Leaf wordt geïntroduceerd in Nederland.
 • Onze directeur Paul Harms, toen nog Executive Vice President van Athlon Car Lease in Spanje, wordt geïnterviewd voor het televisieprogramma ‘Geluk Bestaat’. Hij rijdt op dat moment in zijn elektrische Tesla Roadster:

 • Omdat de core business van Mobility Service Nederland autolease is, en niet het importeren van auto’s, verkopen we Elmonet aan Autobinck Holding.

  https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/merkkanaal/7710-autobinck-koopt-think-cityimporteur-elmonet
 • Paul Harms ondertekent, als CEO van Athlon Car Lease NL, de eerste order van 250 Tesla’s.
 • Er is nog een hoop nieuw aan elektrische auto’s. Een wereld van verschil met nu, dit artikel:

  http://www.dvhn.nl/archief/Vroemtones-maken-elektro-autos-veiliger-20629063.html
 • De eerste Tesla Roadster in Nederland is een feit!
 • De TH!NK City gaat met name rijden bij overheidsinstellingen. Leuke toepassing, zo ging deze medical car rijden op Terschelling.

 • De Nederlandse regering beslist dat ze elektrisch rijden wil stimuleren. Daarom hoeven eigenaren van een elektrische auto vanaf 2010 geen wegenbelasting en BPM meer te betalen.

  https://www.nu.nl/economie/2034949/duizenden-euros-voordeel-bij-elektrische-auto.html
 • De TH!NK krijgt uit handen van minister Camiel Eurlings van Verkeer & Waterstaat de allereerste zogeheten Europese typegoedkeuring, waarmee de volledig elektrische auto nu in alle Europese landen in een keer op de markt kan. Patrick Doornbos, een van de oprichters van MSN, vertelt over de nieuwe TH!NK. Deze kostte indertijd bijna 38k.

  YouTube video trouw.nl artikel
 • Mobility Service Nederland ziet een grote toekomst voor elektrisch rijden. Daarom besluiten we om de eerste importeur van elektrische auto’s in de Benelux te worden. Dit doen we onder de naam Elmonet (Electric Mobility Netherlands). We importeren de TH!NK City, een Noorse elektrische auto met een actieradius van circa 180 kilometer.

 • Ondertussen is Paul Harms, de huidige directeur van Mobility Service Nederland, CEO van Athlon in Frankrijk, Spanje en Portugal. Hij heeft de eer om de eerste bezitter van een Tesla Roadster in Frankrijk te zijn!

 • Tesla presenteert in de VS de Roadster.
 • Leasemaatschappij Mobility Service Nederland wordt opgericht
 • Tesla wordt opgericht in Silicon Valley door een groepje ingenieurs die wilden bewijzen dat er geen concessies hoeven te worden gedaan om elektrisch te rijden (en dat elektrische voertuigen zelfs beter, sneller en leuker kunnen zijn dan benzineauto’s).