Hyundai en Kia komen met elektrische bedrijfsauto

Geplaatst op 17 januari 2020

Hyundai en Kia gaan samen 100% elektrische bedrijfsauto’s ontwikkelen. Beide automerken willen hiermee de uitrol van nieuwe generatie elektrische bedrijfsauto’s versnellen. Voor Hyundai en Kia is dit een volgende stap richting de transitie naar emissievrije mobiliteit. Het zogeheten ‘skateboardplatform’ van Arrival vormt de basis voor de ontwikkeling van de elektrische bedrijfswagens.

Verder is er nog niets inhoudelijk bekendgemaakt over de elektrische bedrijfsauto’s. Denk hierbij aan het design, prijzen, accupakket, actieradius etc. Het is nog even afwachten wanneer de elektrische bedrijfswagen wordt uitgebracht.

Hyundai en Kia gaan elektrische bedrijfsauto’s ontwikkelen

Beide automerken hebben iets met elkaar gemeen: hun visie op de toekomst voor elektrische mobiliteit. Hyundai en Kia hebben in totaal 100 miljoen euro geïnvesteerd voor de ontwikkeling van elektrische bedrijfsauto’s. Beide automerken hebben de handen ineen geslagen met Arrival, een Engelse start-up gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Hyundai en Kia willen met deze investering, enerzijds inspelen op de behoefte voor elektrische bedrijfsauto’s in Europa, en anderzijds hun propositie veranderen van autobouwers naar aanbieders van schone mobiliteit.

Zij willen kleine en middelgrote elektrische bedrijfsauto’s ontwikkelingen voor deelautobedrijven en shuttlediensten. De Engelse start-up Arrival helpt hen door het schaalbare platform voor de ontwikkeling van de elektrische bedrijfswagens beschikbaar te stellen.

“De milieuvriendelijke voertuigmarkt in Europa zal naar verwachting snel groeien als gevolg van de introductie van strengere milieuregels,” zei Biermann. “Door het samen met Arrival ontwikkelen van elektrische bedrijfsvoertuigen, zijn we in staat om een ​​concurrentievoordeel te behalen en geleidelijk ons ​​leiderschap in de wereldwijde milieuvriendelijke voertuigmarkt te vestigen, met Europa op de voorgrond.” Aldus Albert Biermann, President & Head of Research & Development Division voor Hyundai Motor Group.

Toekomst elektrische bedrijfsauto’s

Hyundai en Kia hebben ervoor gekozen om het schaalbare platform van Arrival te gebruiken vanwege hun specialisatie in elektrische auto’s. Het platform is volledig schaalbaar, dat wil zeggen dat je meerdere elektrische auto’s op het platform kunt ontwikkelen die volledig voldoen aan de klantbehoeften.

Vanwege de wereldwijde groei in het online winkelen, wordt de vraag naar elektrische bedrijfsauto’s steeds groter. Ook spelen de strengere milieuregels een grote rol. Vanaf 2021 moeten alle autofabrikanten de gemiddelde CO2-uitstoot met 27% verlagen, van 130 g/km tot 95 g/km. Hier proberen Hyundai en Kia op in te spelen. Hyundai en Kia zoeken verschillende samenwerkingsverbanden met bedrijven om een leidende positie op te bouwen in de snel groeiende EV-markt.

Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen en naar de verdere specificaties van de elektrische bedrijfsauto’s!

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Sebastiaan Rodenboog is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl