Krijgt de Tesla Model 3 eindelijk echte concurrentie?

Het aanbod elektrische auto’s wordt met de dag diverser. Al meerdere jaren doet de Tesla Model 3 het heel erg goed in Nederland in het sedan/hatchback segment. De concurrentie is er nog niet, maar hier lijkt nu verandering in te gaan komen uit Duitse hoek. In 2023 komt Volkswagen namelijk met een elektrische sedan en deze is recentelijk in het openbaar gespot door een fanatieke autoliefhebber. 

Volkswagen komt met elektrische sedan

Dat er een elektrische sedan van VW zou komen, liet het merk in 2018 al aan het grote publiek weten. De afbeeldingen van deze ID.Vizzion waren toen nog heel futuristisch en overduidelijk een conceptcar. Dit stadium is het merk inmiddels voorbij en langzamerhand begint de auto steeds meer zijn definitieve vorm aan te nemen. Aangezien de auto nog niet onthuld is door Volkswagen, heeft het merk de auto verhuld in camouflerende stickers, maar het is ongetwijfeld de nieuwe Volkswagen sedan. De auto heeft de kenmerkende lijnen en grille van de Volkswagen ID.3, ID.4 en overige Volkswagen modellen. Zoals het nu lijkt gaat de toekomstige elektrische sedan, Volkswagen ID.Aero heten.

De Tesla Model 3 is een van de weinige modellen in dit segment en een nieuwe elektrische sedan van Volkswagen komt dus in een markt waar nog weinig directe concurrentie is. Als de geruchten kloppen, zal de ID.Aero een actieradius krijgen van maar liefst 700 kilometer.

Volkswagen populair merk onder de leaserijder

Volkswagen is een populair merk onder de leaserijder. Jarenlang heeft het merk een breed aanbod aan auto’s gehad voor de zakelijke markt. Het lijkt er sterk op dat het merk de komende periode aangrijpt om een breder aanbod op de markt aan te gaan bieden, denk hierbij ook aan de aanstaande Volkswagen ID.Life. Wij zijn dan ook ontzettend nieuwsgierig wat Volkswagen de komende tijd gaat introduceren en in het bijzonder naar deze elektrische sedan.


Meer weten over elektrische auto's?