Kwart van de laadpalen EU staat in Nederland

Geplaatst op 8 november 2019

Nederland bezet een kwart (26 procent) van het totaal aantal laadpalen in de EU. Daarmee heeft Nederland, net zoals vorig jaar, wederom het grootste marktaandeel. Uit de cijfers van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) blijkt dat Nederland 49.836 openbare oplaadpunten in oktober telde. Bestaande uit 48.267 openbare laadpalen en 1.119 snelladers. Een positieve groei als je het aantal laadpalen in Nederland vergelijkt met een maand daarvoor. Toen telde Nederland 46.607 openbare laadpalen en 1.062 snelladers.

Aantal laadpalen in Nederland

Van de 144.000 laadpalen in de EU, staat 76 procent in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Dat blijkt uit een recent onderzoek van European Automobile Manufacturers Associaton (ACEA). De ACEA telde in juli in totaal 37.037 laadpalen in Nederland. Het aantal is in een paar maanden fors toegenomen. Het aantal laadpalen in Nederland staat inmiddels op 49.836 openbare laadpalen.

Als we kijken naar de spreiding van de laadpalen in Nederland, dan zitten de meeste laadpalen in de omgeving Amsterdam (4.853), Rotterdam (3.088), Den Haag (2.662), Utrecht (1.730) en Haarlemmermeer (1.112).

Toekomst elektrisch rijden in Nederland

Als we kijken naar de toekomst van het elektrisch rijden in Nederland, dan is Nederland momenteel een van de koplopers. De overheid stimuleert het elektrisch rijden onder andere met verschillende subsidies, bijtellingsregels en de laadinfrastructuur in Nederland.

Apps voor beschikbare laadpalen in Nederland

Als elektrische rijder is het noodzakelijk om de weten waar de laadpalen zich bevinden, of de laadpaal beschikbaar is en wat de laadkosten zijn. Via handige apps kun je heel gemakkelijk de beschikbare laadpalen in Nederland bekijken. Waar wij persoonlijk goede ervaringen mee hebben zijn de apps van NewMotion, Plugsurfing, Fastned en Chargemap.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl