Opel leasen

Nog niet heel lang is Opel een speler op de markt van elektrische auto’s. Toch zijn ze met de introductie van de Ampera-e in één klap een zeer belangrijke speler geworden. Natuurlijk kennen we Opel van de eerste generatie Ampera, een auto met elektrische aandrijving en een generator op benzine aan boord, maar ruim 350 kilometer volledig elektrisch rijden was er in de eerste generatie absoluut niet bij. Net als veel andere merken wil Opel aankomende jaren meer elektrische auto’s gaan produceren. Op basis van de Ampera-e lijkt dit een gouden toekomst.

Opel Ampera-e

Grote actieradius, maar voor de consument behoorlijk duur. Daarom lijkt de Ampera-e in eerste instantie voornamelijk geschikt voor de zakelijke markt. Voor de leaserijder is de Ampera-e wel een zeer geschikte auto. Dat heeft voornamelijk te maken met het grote rijbereik. Ook als vertegenwoordiger of accountmanager kun je met ruim 350 kilometer prima uit de voeten. Het is wel even wennen dat de auto niet beschikt over navigatie. Opel is er namelijk van overtuigd dat je middels de navigatie van Apple Carplay of Android Auto uitstekend uit de voeten kan. Dat klopt ook, maar daar gaat wel een paar dagen aan gewenning aan vooraf. De Ampera-e Launch Executive voorzien van een breed scala aan opties, die het elke leaserijder bijzonder naar de zin maakt. Denk bijvoorbeeld aan stoel- en stuurverwarming, lane assist en dode-hoek detectie.

Opel Corsa-e

En toen was de tweede elektrische Opel ook een feit; de Opel Corsa-e. Anders dan de Ampera-e, is de Corsa-e volledig ingericht op de Europese markt. Dat betekent een drie fase-aansluiting, een navigatiesysteem en een gangbaarder ‘hatchback’ model. Je hoeft geen verstand van auto’s te hebben om te zien dat Opel inmiddels onderdeel is van PGA. Veel delen uit het interieur komen rechtstreeks uit de schappen van Peugeot en ook de aandrijflijn inclusief accu, zijn afkomstig van PGA. Overigens is dat helemaal niet slecht. Juist door deze samenwerking is de Opel één van de voordeligste EV’s mét een goede actieradius.