Volkswagen leasen

Volkswagen heeft als merk geen introductie nodig. In Nederland blijft het merk mateloos populair en ook zakelijk doet de Duitse fabrikant het uitstekend. Sinds de opkomst van de elektrische auto, probeert ook Volkswagen aan te haken. Sinds de vernieuwde e-Golf in 2017 lukt dat heel behoorlijk. Het grote voordeel ten opzichte van de elektrische concurrentie is niet de actieradius, maar de uitstekende bouwkwaliteit en ergonomie van het model. Bij Volkswagen is het absoluut niet negatief dat de huidige elektrische auto’s gebaseerd zijn op bestaande modellen.

Volkswagen e-Golf

Net als alle andere edities van de huidige golf, staat ook de Volkswagen e-Golf staat op het MQB platform. Dat betekent dat Volkswagen slim om moest gaan met de plaatsing van de accupakketten. In het huidige platform is er immers geen rekening gehouden met ruim 30 kWh aan accu’s. De oplossing zit hem in een zeer plat en compact batterijpakket op de bodem van de auto en onder de kofferbak. Het is bijzonder knap dat je dit in de auto nauwelijks merkt. Je zit wel iets hoger dan in een gewone Golf, maar ondanks dat kun je nog steeds een uitstekende zitpositie innemen. Verder rijdt de e-Golf zoals je van een Volkswagen mag verwachten en is het interieur een ware verademing. Er is absoluut niet bespaard op materiaal en de hoeveelheid opties. Het is er bijzonder goed toeven.

Als leaseauto is de e-Golf bijzonder geschikt als je niet meer dan 150 kilometer op een dag hoeft af te leggen. Op die manier kun je ’s nachts of op je werk weer volledig vol laden en kom je qua actieradius niet in de problemen.

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 moet de eerste auto uit van stal van VAG worden die gebruik maakt van de MED-platform. Toch gaat de uitrol van het nieuwe model niet zonder slag of stoot. Het meest recent zijn de software problemen die het model teisteren. Mede hierdoor is het nog onduidelijk wanneer het model daadwerkelijk gaat rijden. Wel is duidelijk dat Volkswagen nog steeds mateloos populair is in Nederland. De eerste lichting van het model was in een mum van tijd volledig uitverkocht.