Onthulling elektrische Mazda MX-30

Geplaatst op 24 oktober 2019

Tijdens de Tokyo Motor Show 2019 heeft Mazda de volledig elektrische Mazda MX-30 onthuld. De Mazda MX-30 krijgt een 35,5 kWh accupakket en daarmee een actieradius van 200 kilometer. De elektrische Mazda MX-30 heeft een vanafprijs van 33.990 euro (First Edition). Qua prijs verschilt de elektrische auto niet veel van de Mazda CX-30. De elektrische crossover van Mazda is leverbaar vanaf september 2020 in Nederland.

Design + interieur Mazda MX-30

Het design van de Mazda MX-30 oogt stoer en ruim. De eerste elektrische auto die Mazda uitbrengt is de Mazda MX-30 First Edition. De volledig elektrische Mazda MX-30 is bijzonder rijk uitgerust en biedt enorm veel ruimte.

De Mazda MX-30 First Edition is standaard voorzien van onder andere:

  • 18-inch lichtmetalen velgen
  • Adaptieve LED-koplampen
  • 8,8 inch TFT kleurendisplay
  • Achteruitrijcamera
  • Verschillende rijhulp- en veiligheidssystemen
  • Stoelverwarming voor

De elektrische Mazda MX-30 is verkrijgbaar in vier kleurcombinaties: Ceramic Metallic, Ceramic Metallic 3-tone, Polymetal Gray Metallic 3-tone en Soul Red Crystal Metallic 3-tone. Wat betreft het interieur kun je kiezen uit een industriële of modern look.

Actieradius elektrische Mazda MX-30

De elektrische Mazda MX-30 krijgt een 35,5 kWh accupakket. De eerste vraag die gelijk bij ons opkwam was, waarom heeft Mazda gekozen voor een relatief beperkt accupakket? Helemaal gezien het huidige aanbod en de elektrische auto’s die in 2020 op de markt uitkomen. Mazda geeft aan dat zij bewust gekozen hebben voor een kleiner accupakket, zodat zij kunnen garanderen dat het rijcomfort goed is.

Met een 35,5 kWh accupakket heeft de elektrische auto een actieradius van 200 kilometer (WLTP). Wij verwachten dat de actieradius van de Mazda MX-30 in de praktijk neerkomt op zo’n 180 kilometer.

Opladen Mazda MX-30

De volledig elektrische Mazda MX-30 is bij een openbaar oplaadpunt met een laadvermogen van 22 kW binnen 5 uur weer volledig opgeladen. De elektrische auto kun je ook bij een snellaadstation zoals Fastned opladen. Bij een snellaadstation heeft de elektrische auto een halfuur tot een uur nodig om weer voor 80% te zijn opgeladen. Als je de snellaadtijd van de elektrische Mazda vergelijkt met de andere elektrische auto’s, valt dit ook enigszins tegen. Sommige elektrische auto’s waaronder de Audi e-tron heeft een maximaal snellaadvermogen van 150 kW.

Mazda MX-30 leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de Mazda MX-30 in 2020? De elektrische Mazda is te leasen vanaf 434 euro per maand. Als je de elektrische Mazda gaat leasen in 2020, dan moet je rekening houden met 8% bijtelling. In de praktijk betekent dit een nettobijtelling van ongeveer 86 euro.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Sebastiaan Rodenboog is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl