Skoda Vision iV wordt Skoda ENYAQ

Geplaatst op 13 februari 2020

De Skoda ENYAQ wordt de eerste elektrische SUV van Skoda. Het automerk maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een nieuwe naam te introduceren. De Skoda Vision iV gaat vanaf dit moment door het leven als de Skoda ENYAQ.

Het is echter nog even afwachten wat Skoda met de prijs van de Skoda ENYAQ gaat doen. Skoda heeft verder nog niets bekendgemaakt over het accupakket, actieradius en het opladen met de elektrische SUV. De marktintroductie van de Skoda ENYAQ zal waarschijnlijk in 2020 plaatsvinden.

Elektrische SUV van Skoda

Sinds de Volkswagen-Audi Group (VAG) bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto’s zijn er per merk grote ontwikkelingen gaande. Het zogenaamde MEB-platform, Modular Electrification Toolkit, is de basis die binnen de VAG-groep gebruikt wordt voor de verschillende merken. De Skoda ENYAQ is het eerste model van Skoda die wordt gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen Group. Dat zou kunnen betekenen dat de Skoda ENYAQ qua aandrijflijn en specificaties overeenkomt met de Volkswagen ID.3.

Binnen Skoda zullen tot eind 2022 nog meer dan 10 elektrische modellen volgen die gebouwd gaan worden op dit modulaire MEB-platform. Binnen het merk betekent de aanstaande introductie van de Skoda ENYAQ een grote stap naar het tijdperk van elektrische auto’s en e-Mobility.

De naam Skoda ENYAQ is binnen het huidige modelgamma goed te herleiden. De ‘E’ staat voor e-mobility en de ‘Q’ is bekend binnen de SUV-range voor de KAMIQ, KAROQ en KODIAQ.

Specificaties Skoda ENYAQ

Na de Skoda Citigo iV is de Skoda ENYAQ de tweede elektrische auto van Skoda. Skoda houdt het verder spannend wat de betreft de specificaties van de eerste, elektrische SUV van Skoda. Wat we momenteel wel weten is dat de Skoda ENYAQ beschikt over andere: twee elektromotoren, 306 pk en vierwielaandrijving. We houden je op de hoogte zodra er meer bekend is over de Skoda ENYAQ.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Sebastiaan Rodenboog is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl