Tesla Model 3 uitgekozen tot EV van het jaar

Geplaatst op 29 januari 2020

De Tesla Model 3 is uitgeroepen tot dé elektrische auto van het jaar. Opvallend is dat de Hyundai IONIQ op de tweede plek terecht is gekomen en niet de populaire Hyundai Kona Electric. De derde plek gaat naar de Renault Zoe. Ieder jaar wordt er door de jury (bestaande uit Vereniging Zakelijke Rijders, Autoweek en Eneco) een award uitgereikt voor de elektrische auto van het jaar.

Award meest populaire elektrische auto 2020

Dit is het tweede jaar dat Vereniging Zakelijke Rijders een award uitreikt voor de elektrische auto van het jaar. Niet zo heel gek, als je kijkt naar de toename van elektrische auto’s in Nederland. De elektrische auto is met name populair onder de zakelijke rijder vanwege de lage bijtelling. Voor de zakelijke rijder geldt een bijtelling van slechts 8% voor een volledig elektrische auto. In 2019 reed 6% van de zakelijke rijders een elektrische auto. Echter geeft 31% van de zakelijke rijders aan dat de volgende auto een elektrische leaseauto wordt.

Meest populaire elektrische auto’s van 2020

De Tesla Model 3 is verkozen tot de meest populaire elektrische auto van het jaar. En dat komt niet geheel als een verrassing. Sterker nog, er is echt een ware run ontstaan op de Tesla Model 3.

De beoordelingscriteria voor de elektrische auto van het jaar zijn op basis van actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak en rijeigenschappen. De Tesla Model 3 scoorde verreweg het hoogst op actieradius, laadsnelheid en rijeigenschappen. In totaal waren er 23 elektrische auto’s in de race.

Tesla Model 3 leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de Tesla Model 3? Er zijn nog enkele leasemaatschappijen die de Tesla Model 3 uit voorraad leverbaar hebben met slechts 4% bijtelling.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl