Onthulling Tesla Cybertruck

Geplaatst op 22 november 2019

Tesla heeft vandaag wel een hele bijzondere auto onthuld: de Tesla ‘Cybertruck’. De elektrische pick-up van Tesla krijgt een actieradius van ruim 800 kilometer (WLTP) en heeft een vanafprijs van 39.000 dollar. De ‘verwachte’ levertijd van de eerste Tesla Cybertruck is 2021. Of dit haalbaar en realistisch is, is nog even afwachten.

Design Tesla Cybertruck

Elon Musk heeft zich wat dat betreft aan zijn woord gehouden. De elektrische Cybertruck van Tesla is officieel aangekondigd. Over smaakt valt overigens niet te twisten. De auto is futuristisch en eigenzinnig. Dit is ook precies de look die Tesla probeert te creëren met de Tesla Cybertruck. Het design van de Tesla Cybertruck is geïnspireerd op de James-Bond film ‘The Spy Who Loved Me’.

Elon Musk verzekerde het publiek dat er met geen mogelijkheid krassen op de gepantserde auto kunnen komen. Toch ging de demonstratie niet helemaal zoals gepland. Een metalen bal zorgde toch voor een aantal barsten in de ramen.

Aan de eerste foto’s is duidelijk zien dat het nog niet om de productversie gaat. De Cybertruck lijkt in geen enkel opzicht op de huidige modellen van Tesla.

De Cybertruck van Tesla biedt plek voor zes personen. De auto zal voorzien zijn van een 17 inch touchscreen, wat vergelijkbaar is met het scherm in de Tesla Model 3.

Uitvoeringen + actieradius Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck gaat van 0 naar 100 in slechts 2,9 seconden. De Tesla Cybertruck is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Het instapmodel heeft een actieradius van 400 kilometer, gaat van 0 naar 100 in 6,5 seconden en heeft een topsnelheid van 177 kilometer per uur. De vanafprijs begint bij 39.900 dollar.

De tweede uitvoering van de Tesla Cybertruck heeft een actieradius van 480 kilometer, gaat van 0 naar 100 in 4,5 seconden en heeft een topsnelheid van 193 kilometer per uur. De Tesla Cybertruck is verkrijgbaar vanaf 49.900 dollar.

De meest luxe uitvoering heeft een actieradius van 800 kilometer, gaat van 0 naar 100 in slechts 2,9 seconden en heeft een topsnelheid van maar liefst 209 kilometer per uur. De prijs begint bij 69.900 dollar. Over de accupakketten heeft Tesla niets bekendgemaakt.

Tesla Cybertruck in productie

Tesla geeft aan dat de Tesla Cybertruck vanaf 2021 leverbaar zal zijn. Of de productieversie dan ook daadwerkelijk geleverd kan worden, is nog even afwachten. Vooralsnog blijft de Tesla Model 3 op dit moment de meest populaire elektrische auto.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl