Tesla start in 2021 met productie Tesla Model Y

tesla model

Geplaatst op 6 februari 2020

In 2021 start Tesla met de productie van de Tesla Model Y. Het nieuwe model is overigens nu al online te bestellen. In een eerder stadium kondigde Tesla al aan het rijbereik van de Tesla Model Y te vergroten. De Tesla Model Y (Long Range) krijgt een actieradius van 505 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Voorheen communiceerde Tesla met een actieradius van 450 kilometer. De Tesla Model Y (Long Range) heeft een vanafprijs van 64.000 euro en is te leasen vanaf 860 euro per maand.

Design + interieur Tesla Model Y

Het design van de Tesla Model Y lijkt in verschillende opzichten op die van de Tesla Model X. Net zoals iedere andere Tesla is de Tesla Model Y voorzien van de nieuwste moderne technologie. Het lage zwaartepunt, de carrosserieconstructie en de ruime kreukelzones zorgen voor extra veiligheid en bescherming. De Tesla Model Y biedt ruimte voor maximaal 7 personen en is optioneel verkrijgbaar met een derde rij.

Rijeigenschappen Tesla Model Y

Kenmerkend voor een elektrische auto is de stilte tijdens het rijden. Door het direct beschikbare vermogen gaat de Tesla Model Y van 0 naar 100 in slechts 3,7 seconden (Performance). De nieuwste modellen van Tesla worden standaard geleverd met automatische noodstop, botswaarschuwing, dodehoekcontrole en nog veel meer. De Tesla Model Y wordt standaard geleverd met automatisch sturen, accelereren en remmen, oftewel de Autopilotfunctie.

De Tesla Model Y beschikt over een 15 inch touchscreen en door de draadloze software-updates is de elektrische auto continu up-to-date met de nieuwste functionaliteiten.

Uitvoeringen Tesla Model Y

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Performance en Long Range AWD (75 kWh). De Performance heeft een topsnelheid van 241 kilometer en gaat van 0 naar 100 in slechts 3,7 seconden. De Tesla Model Y Performance heeft een vanafprijs van 70.000 euro.

De Long Range uitvoering is iets goedkoper dan de Performance en heeft een vanafprijs van 64.000 euro. De Long Range gaat van 0 naar 100 in 5,1 seconden en heeft een topsnelheid van 217 kilometer.

In een later stadium start Tesla ook met de productie van de Tesla Model Y Standard Range. Naar verwachting zal dit begin 2020 zijn.

Actieradius + opladen Tesla Model Y

De Tesla Model Y Performance heeft een actieradius van 480 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Dit betekent in de praktijk een actieradius van ruim 425 kilometer.

De Tesla Model Y Long Range heeft een actieradius van 505 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal de actieradius van de Tesla Model Y neerkomen op zo’n 480 kilometer.

Waar Tesla zich mee onderscheidt ten opzichte van de concurrentie is het dekkende laadnetwerk van de Tesla Superchargers door heel Europa. Inmiddels zijn er meer dan 14.000 Tesla Superchargers verspreid door heel Europa. Bij een Tesla Supercharger of bij Fastned (met een laadvermogen van 250 kW) heb je binnen een kwartier weer 270 extra range.

Je kunt de Tesla Model Y thuis opladen, via het openbare laadnetwerk en via snellaadstations waaronder de Tesla Superchargers en Fastned. Bij een openbaar oplaadpunt (maximaal laadvermogen 11 kW) is de Tesla Model Y binnen 7,5 uur weer volledig opgeladen. Als je de Tesla Model Y thuis wilt opladen, dan ben je iets langer bezig. Houd dan rekening met een oplaadtijd van ongeveer 37 uur.

Tesla Model Y leasen

Heb je interesse in het leasen van de Tesla Model Y? De Tesla Model Y is te leasen vanaf 860 euro per maand en naar verwachting leverbaar vanaf 2021.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Sebastiaan Rodenboog is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl