Veelgestelde vragen over het laadpakket

Wat zijn de kosten voor het laadpakket van Mobility Service Electric.

De kosten variëren per looptijd. Hieronder de verschillende maandbedragen.

 • 50 euro voor het laadpakket obv 60 maanden
 • 55 euro voor het laadpakket obv 54 maanden
 • 60 euro voor het laadpakket obv 48 maanden
 • 65 euro voor het laadpakket obv 42 maanden
 • 70 euro voor het laadpakket obv 36 maanden

Hoe zijn de kosten van het laadpakket opgebouwd?

Samen met Eneco’s e-Mobility hebben wij een pakket ontwikkeld die uit een aantal onderdelen bestaat. De getoonde maandbedragen op onze website zijn hier een optelsom van. Kortweg betaal je voor:

 • Basis installatiekosten
 • De laadunit (paal- of wandmodel)
 • Service en onderhoud van het laadpunt
 • Administratieve afhandeling van de maandelijkse kosten
 • Laadpas of -key die te gebruiken is in heel Nederland

Wat valt buiten de maandbedragen van het laadpakket?

Omdat wij en Eneco de afgelopen jaren veelvuldig ervaring hebben opgedaan met het plaatsen van laadpalen. Kunnen we redelijk goed inschatten wat de gemiddelde kosten zijn. Samen met Eneco hebben we een aantal afspraken gemaakt die in 90% van de gevallen voldoende zijn om op basis van de berekende maandbedragen een laadpunt neer te zetten. Hierin is een foutmarge meegenomen. Het kan dus zijn dat wij of Eneco binnen die marge wat extra moeten betalen. Dit is in het maandbedrag meegenomen.

Binnen de gemaakte afspraken vallen ook zaken die standaard niet in het laadpakket zitten. De volgende zaken zijn niet in de maandbedragen meegenomen en moeten altijd op basis van een maatwerk offerte opgemaakt worden:

 • Graafwerk boven de 15 meter
 • VVE altijd op basis van offerte i.v.m. brandwerend dichten / lange afstanden beugelen / speciale wensen VVE / aansluiten op meterkast van berijder zelf etc.
 • Zakelijke locaties
 • Soloboring / gestuurde boring / asfalt zagen etc.
 • Verdere aanpassing in de meterkast of vervangen vd meterkast
 • kWh meters

Wie is eigenaar van het laadpunt?

Eneco is in alle gevallen eigenaar van het laadpunt tot einde looptijd, ook als er aanvullende installatiewerkzaamheden gedaan moeten worden.

Eneco heeft bij mij geconstateerd dat er extra installatiewerk gedaan moet worden. Wat nu?

Aanvullende werkzaamheden gaan altijd in overleg met jou  ‘de klant’ en met ons ‘de leasemaatschappij’. Moeten er inderdaad aanvullende werkzaamheden verricht worden die niet binnen het pakket vallen, dan kunnen een aantal scenario’s zich voltrekken:

 • Wij financieren het afgesproken bedrag alsnog en jij of jouw werkgever betaalt de overige kosten die ingeschat zijn door Eneco.
 • Wij financieren het overige deel ook, en doen dit op basis van een maatwerk offerte.
 • Je kiest ervoor om het laadpunt helemaal zelf te betalen.
 • Je ziet van de laadunit af. (in het geval van schouwing door een installateur, is het mogelijk dat gemaakte kosten worden doorbelast.)

Ik heb ervoor gekozen een laadpakket mee te nemen in mijn leasebedrag. Wat nu?

Wij brengen Eneco op de hoogte van de wens voor een laadunit en geven de noodzakelijke gegevens door. (telefoonnummer, e-mailadres, locatie van het gewenste laadpunt, gegevens van de werkgever). Van Eneco krijg je vervolgens een mailtje waarin je jouw voorkeuren middels een configurator kan aangeven. Is dit allemaal in orde, dan neemt Eneco contact met jou op en gaan jullie gezamenlijk inschatten of er op basis van jouw situatie nog aanvullende werkzaamheden gedaan moeten worden.

Is dit niet het geval? Dan gaan wij de offerte accorderen en wordt er een afspraak gemaakt met jou om het laadpunt te installeren.

Is dit wel het geval? Dan treden wij ‘leasemaatschappij’ en jij ‘klant’, in overleg om te bepalen wat de vervolgstappen zijn.

Wanneer wordt mijn laadpunt geplaatst?

Standaard moet het laadpunt binnen een maand voor het leveren van de leaseauto geplaatst zijn.

Ik heb na de installatie van het laadpunt aanvullende vragen. Bij wie moet ik zijn?

Mobility Service Nederland is bij het proces van het laadpunt niet betrokken en is zodoende ook geen aanspreekpunt bij vragen over het laadpunt. De Eneco klantenservice die speciaal is ingericht voor elektrische mobiliteit staat je hiervoor graag te woord. Deze zijn te bereiken per mail via elektrischladen@eneco.nl of per telefoon via 088-1707700 (bellen is sneller).

Wat gebeurt er met de laadpaal als mijn contract tussentijds wordt beëindigd?

Het laadpakket dient in zijn volledigheid afbetaald te worden. Het resterende bedrag zal door ons berekend worden. Eneco is na het voldoening van het openstaande bedrag geen eigenaar meer van de laadpaal.

Wie is eigenaar van de laadpaal aan het einde van het contract?

De lessee is eigenaar van de laadpaal aan het einde van het contract. Mobility Service is niet verantwoordelijk voor eventuele kosten naderhand.

Heb jij een laadpaal van Eneco? Per 1 januari 2022 wijzigt het verrekeningstarief, wat betekent dit voor jou?

Jij hebt je ongetwijfeld al afgevraagd wat er met het verrekeningstarief gaat gebeuren. In verband met de stijgende energieprijzen, gaat het vastgestelde verrekeningstarief van 22,7 cent per 1 januari 2022 wijzigen. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid fors hoger worden. Zodra het nieuwe tarief bekend is, informeren wij jou hierover. Tevens is Eneco bezig met een extra dienst, zodat je in de toekomst zelf jouw tarief kunt aanpassen.

Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing op de laadpunten en de installatie?

De algemene voorwaarden van Eneco zijn van toepassing op de laadpunten en de installatie. Deze kun je hier vinden.