Volkswagen komt met ‘Over-the-Air’ software-update voor ID.3 en ID.4

Volkswagen komt met een ‘Over-the-Air’ software-update voor de Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4. Dankzij de software-update krijgen de modellen nieuwe functies en extra comfort. Via de ingebouwde simkaart wordt de software-update naar de auto gezonden. Leden van de ‘First Movers Club‘ in Nederland ontvangen vanaf 12 juli een melding voor de software-update. Aansluitend volgen alle ID.3 en ID.4 modellen. Het automerk geeft aan dat de ID.-modellen in het vervolg om de twaalf weken een update krijgen. 

Welke modellen komen in aanmerking voor de update?

 

Volgens Volkswagen Nederland behoren er 280 ID.3’s in Nederland tot de ‘First Movers Club’. De First Movers Club is een Facebook-groep beheerd door Volkswagen en is exclusief voor de allereerste ID.3 rijders.

Momenteel kunnen alleen deze leden zich opgeven voor de update. Vandaag krijgt de First Movers club een uitnodiging voor de update. Vervolgens ontvangen zij per e-mail de opt-in. Het automerk geeft aan dat er in totaal in juli zo’n 3.300 klanten tot de ‘First Movers Club’ behoren die de update kunnen downloaden, in Nederland gaat het zoals eerder benoemd in totaal om 280 ID.3’s. De update gaat Volkswagen Nederland in twee fases uitrollen. De eerste batch kan vanaf 12 juli updaten, de week daarna volgt de tweede batch.

Wat kun je verwachten van de update?

De update bevat verschillende functionele verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan vernieuwde ID. Light functies in het interieur, geoptimaliseerde omgevingsherkenning, bedieningsgemak, een nieuw design voor het infotainmentsysteem en verbeterde prestaties en stabiliteit van de digitale systemen in de auto. Ook moet het makkelijker worden om data en functies tussen systemen in de auto uit te wisselen. Over-the-Air is het mogelijk om updates tot 35 controlesystemen in de auto centraal en op afstand te updaten.

Over-the-Air updates moeten in de toekomst net zo makkelijk worden als een nieuwe update voor je telefoon. Met deze updates legt het automerk een fundering voor een nieuwe digitale productstrategie. In de toekomst hoeven klanten niet meer na te denken over opties voor hun nieuwe auto. In de toekomst zullen extra functies en innovatieve technologie via software-updates mogelijk zijn. En kunnen dus – indien wenselijk – via een update naderhand toegevoegd worden.

Hoe kun je de update installeren?

Allereerst dien je de software-update te downloaden, daarna kun je deze installeren. Om de update daadwerkelijk te installeren moet de auto stilstaan en afgesloten zijn. De installatie duurt ruim 3 uur, dus houd er rekening mee dat je auto een aantal uren stilstaat.

9.1

97% beveelt ons aan.


Meer weten over elektrische auto's?