Volledig elektrische BMW i4 komt in 2021

Geplaatst op 20 november 2019

De volledig elektrische BMW i3 kennen we inmiddels allemaal. In 2021 komt BMW met een heel ander model: de 100% elektrische BMW i4. Als we de berichtgeving van BMW moeten geloven dan krijgt de BMW i4 een 80 kWh accupakket en een actieradius van ruim 600 kilometer (WLTP).

Design BMW i4

BMW komt in 2020 met de BMW IX3. Daarna volgt de BMW iNext en in 2021 volgt het debuut van de BMW i4. BMW wil in 2023 in totaal 25 volledig elektrische auto’s in de vloot hebben opgenomen.

Voor BMW is dit de eerste elektrische sedan. BMW combineert met dit elektrische model de looks van een 4-deurs coupé met de uiterlijke kenmerken van de elektrische BMW i modellen. De BMW i4 heeft een sportief, luxe design en een vermogen van maar liefst 530 pk, aldus BMW. De elektrische auto is vergelijkbaar met de huidige vloot van BMW die voorzien is van een V8-motor. De elektrische BMW i4 gaat van 0 naar 100 in slechts 4 seconden.

Actieradius BMW i4

De elektrische BMW i4 krijgt een 80 kWh accupakket en actieradius van ruim 600 kilometer (WLTP). De elektromotor van de elektrische BMW weegt ongeveer 550 kg. Waarschijnlijk komt de actieradius van de elektrische BMW i4 in de paktijk neer op zo’n 550 kilometer.

De prestaties van de BMW i4 zouden mogelijk gemaakt moeten worden door de komst van de vijfde generatie BMW’s eDrive-technologie. Het gaat met name om de elektromotor, interne lader en accu.

Opladen BMW i4

De elektrische BMW i4 kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten en snellaadstations. De elektrische BMW i4 is bij een snellader met een laadvermogen van 150 kW binnen 35 minuten weer voor 80% opgeladen. BMW geeft aan dat de auto binnen 6 minuten over 100 kilometer extra range moet beschikken.

BMW i4 in 2021 op de Nederlandse markt

De 100% elektrische BMW i4 wordt in 2021 op de Nederlandse markt uitgebracht. De elektrische auto wordt in de fabriek van Munich ontwikkeld. De prijzen en overige specificaties heeft BMW nog niet gecommuniceerd. Deze volgen in een later stadium.

"Een persoonlijke aflevering door de baas, bij welke leasemaatschappij krijg je dat nog meer?"

Mark van Laar

Fixico

Alexander Boon is onze EV-expert

Neem contact op

Meer weten? over de voordelen van elektrisch rijden

Bekijk de voordelen

Ontdek welke elektrische auto bij jouw wensen past

Doe de test

Zelf doen Stel jouw elektrische auto samen

Auto samenstellen

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl