Waarom de Kia EV6 nu al zo populair is

Vanwege de enorme interesse is de Kia EV6 vanaf dit moment te bestellen. Het automerk heeft de besteldatum naar voren gehaald vanwege de overweldigende reacties en reserveringen. Maar waarom is de Kia EV6 nu al zo populair? Onze EV-experts geven in dit artikel antwoord op deze vraag.

Kia EV6 nu te bestellen

Na het grote succes van de Kia e-Niro komt het automerk met een nieuw model: de Kia EV6. Ook deze auto belooft weer een groot succes te worden. De Kia EV6 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; een basisversie, GT en GT-line. Je hebt de keuze uit een 58 kWh of een 77,4 kWh accupakket. De elektrische Kia met het kleinere accupakket heeft een actieradius van 400 kilometer (WLTP). Als je kiest voor het grotere accupakket, dan kun je op één volle acculading meer dan 510 kilometer rijden (WLTP).

Waarom de Kia EV6 nu al populair is

1. Kia heeft zich met de Kia e-Niro bewezen

Als grootste EV-expert van Nederland zien wij ook dat er veel interesse is voor de Kia EV6. De auto heeft een sportief uiterlijk en is ook nog eens ruim. Uiteraard is dat niet de enige reden waarom de auto zo populair is. Kia heeft natuurlijk al een behoorlijke reputatie opgebouwd met de elektrische Kia e-Niro, waardoor de lat voor dit model hoog ligt. Uit eigen ervaring weten wij ook dat Kia het goed voor elkaar heeft met de elektrische modellen. De actieradius van de Kia e-Niro komt in de praktijk ook redelijk dichtbij de opgegeven WLTP actieradius.

2. Actieradius van minimaal 400 kilometer

De elektrische auto van Kia heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer. Voor dagelijks gebruik kan de automobilist zich hiermee prima redden. Als je kiest voor de auto met het grotere accupakket, dan heb je zelfs een range van minimaal 510 kilometer. Deze actieradius is uiteraard op basis van de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit waarschijnlijk neer gaan komen op respectievelijk 335 km en 440km.

3. Snelladen

De Kia EV6 is voorzien van een 3-fase boordlader en zeer moderne DC-snellader. Dankzij de 800V-oplaadtechniek, techniek tot voor kort alleen beschikbaar op de Porsche Taycan en de Audi e-tron GT, gaat het met de Kia EV6 mogelijk zijn om super snel te laden bij een DC-snellader. Binnen 4,5 minuten heeft de auto weer 100 kilometer extra range. Opladen van 10% naar 80% is mogelijk binnen een kwartier (snellaadvermogen van 350 kW DC). Snelladen is op deze manier dus geen belemmering meer en dit is absoluut een onderscheidende factor ten opzichte van de concurrentie.

4. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Kia staat bekend om haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat geldt ook voor de Kia EV6. De elektrische auto heeft een vanafprijs van 44.595 euro. Weliswaar ligt de gemiddelde aanschafprijs van een elektrische auto hoger, maar de Total Cost of Ownership (TCO) kan in vele gevallen lager uitvallen dan van een benzineauto. In samenwerking met Autoblog hebben we in een video een Volkswagen Golf vergeleken met de elektrische Volkswagen ID.3. Ook in deze vergelijking was de Volkswagen ID.3 de grote winnaar.

5. Rijk uitgerust

De Kia EV6 is standaard al zeer rijk uitgerust. De basisversie is standaard voorzien van adaptive cruise control, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter en actieve rijbaanassistentie. Met de GT-line gaat Kia nog een stap verder met de opties. Deze uitvoering is onder andere uitgerust met een glazen schuif-kanteldak, matrix LED-koplampen, 360 graden camera en een head-up display met augmented reality.

6. Lage bijtelling

Als je de Kia EV6 zakelijk gaat leasen, dan heb je te maken met 12% bijtelling over de eerste 40.000 euro. Over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling. Indien je kiest voor de Kia EV6 met een vanafprijs van 44.595 euro, dan moet je rekening houden met een nettobijtelling vanaf 180 euro per maand (schijf 1).

Kia EV6 leasen

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Kia EV6? De populaire auto is al te leasen vanaf 542 euro per maand. De verwachte levertijd van de auto is medio september 2021.


Meer weten over elektrische auto's?