Wat het kost om een Tesla te leasen in 2022

Tesla is wereldwijd pionier op het gebied van elektrisch rijden. In 2008 onthulde Tesla Motors de Tesla Roadster en sindsdien is het hard gegaan met het automerk. Het van oorsprong Amerikaanse automerk heeft sinds de oprichting al bijna 20 jaar (!) ervaring met elektrische auto’s. Waar Tesla zich écht mee onderscheidt is de technologie in de auto’s. Niet voor niets worden de modellen (Tesla Model S, Tesla Model 3, Tesla Model X en Tesla Model Y) van Tesla ook wel de iPhone op wielen genoemd. Onder zakelijke rijders zijn de modellen vandaag de dag nog steeds erg populair. Maar wat kost het nu eigenlijk om een Tesla zakelijk te leasen? In dit artikel geven onze EV-experts antwoord op deze vraag.

Tesla Model S zakelijk leasen vanaf 1086 euro per maand

Het eerste model – de Tesla Roadster – van Tesla werd in 2008 uitgebracht. In totaal zijn er 2.500 exemplaren van gemaakt. Een aantal jaren later in 2012 werd de Tesla Model S uitgebracht. Een elektrische sedan waarmee Tesla hoopte geschiedenis te schrijven. Elon Musk heeft namelijk maar één missie; de verbrandingsmotor vervangen voor de elektrische auto. In die tijd was het namelijk best bijzonder om een Tesla te zien rijden. De auto werd bewonderd vanwege de vormgeving, zijn prestaties en natuurlijk vanwege de technologie. Toch was het premium model niet voor iedereen weggelegd vanwege het prijskaartje vanaf maar liefst 100.000 euro.

Door de jaren heen heeft het model van Tesla een aantal updates gehad waarbij onder andere het exterieur en interieur meermaals zijn vernieuwd. De auto beschikt nu onder andere over een 17 inch touchscreen, een ‘Yoke’ stuurwiel, een audiosysteem met 22 luidsprekers, ingebouwde gaming computer, standaard Autopilot, bewakingsmodus etc. Aan ruimte heeft de auto overigens ook geen gebrek met een laadruimte van 793 liter! De Model S is een ruime, sportieve auto en is uitermate geschikt voor het hele gezin. Uiteraard hebben wij dit model uitgebreid getest, bekijk hier onze review van de Tesla Model S.

De Tesla Model S is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Long Range en Plaid. Waarbij de Tesla Long Range een actieradius heeft van 652 kilometer en van 0 naar 100 gaat in slechts 3,2 seconden. De Model S Long Range kun je zakelijk leasen vanaf 1.086 euro per maand (op basis van 10.000 kilometer en 60 maanden). Let op, deze leaseprijs is wel gebaseerd op de laatst bekende verkoopprijs. Op dit moment is de Model S on-hold gezet waarbij de definitieve verkoopprijs nog niet bekend is.

De Model S Plaid heeft een actieradius van 637 kilometer en gaat van 0 naar 100 in 2,1 seconden. Wil je de Tesla Model S Plaid zakelijk leasen, dan moet je rekening houden met een leasetarief van 1.409 euro per maand. Dit is ook op basis van 10.000 kilometer en 60 maanden.

Tesla Model X zakelijk leasen vanaf 1194 euro per maand

Na de Model S volgde in 2015 de Tesla Model X. Een razendsnelle elektrische SUV die plek biedt voor 5, 6 of zelfs 7 personen. De Tesla Model X is niet te missen op de Nederlandse (snel)wegen vanwege zijn robuuste design. Kenmerkend voor de Model X zijn natuurlijk de zogeheten Falcon Wing-deuren, deuren die naar boven openen alsof het vleugels zijn. Qua interieur is de Model X overigens exact hetzelfde als de Model S. Bekijk hier onze uitgebreide review van de Tesla Model X.

De Tesla Model X is leverbaar in twee uitvoeringen: Long Range en Plaid. De Long Range heeft een actieradius van 560 kilometer en gaat van 0 naar 100 in 3,9 seconden. De Plaid heeft een actieradius van 536 kilometer en gaat van 0 naar 100 in slechts 2,6 seconden. Maar wat kost het nu om een Tesla Model X zakelijk te leasen? De Tesla Model X Long Range is zakelijk te leasen vanaf 1.194 euro per maand (10.000 kilometer/60 maanden). De Tesla Model X Plaid is zakelijk te leasen vanaf 1.409 euro per maand (10.000 kilometer/60 maanden). Let op, deze leaseprijzen zijn wel gebaseerd op de laatst bekende verkoopprijzen. Op dit moment is de Model X on-hold gezet waarbij de definitieve verkoopprijs nog niet bekend is.

Tesla Model 3 zakelijk leasen vanaf 626 euro per maand

De Tesla Model 3 is het instapmodel van Tesla (vanafprijs van 51.990 euro) dat voor een breder publiek betaalbaar is. In 2019 ontstond er dan logischerwijs ook een ware run op de compacte sedan van Tesla. De Tesla Model 3 was niet aan te slepen en behoort het model van Tesla tot een van de bestverkochte elektrische auto’s van dit moment. Bekijk hier onze review van de Tesla Model 3 die wij in samenwerking met Autoblog hebben gemaakt.

De Model 3 is te bestellen in drie uitvoeringen: Model 3, Model 3 Long Range en Model 3 Performance. De Tesla Model 3 is zakelijk te leasen vanaf 626 euro per maand. De Model 3 heeft een actieradius van 491 kilometer en gaat van 0 naar 100 in 6,1 seconden.

Kies je voor de Model 3 Long Range, dan moet je rekening houden met een leasetarief van 699 euro per maand. De Long Range heeft een actieradius van 602 kilometer en gaat van 0 naar 100 in slechts 4,4 seconden. De Performance uitvoering heeft een rijbereik van 547 kilometer en gaat van 0 naar 100 seconden in 3,3 seconden. De Tesla Model 3 Performance is zakelijk te leasen vanaf 788 euro per maand (10.000 kilometer/60 maanden).

Tesla Model Y zakelijk leasen vanaf 743 euro per maand

Het nieuwste model is de Tesla Model Y. Sinds 2021 is de Model Y verkrijgbaar in Nederland. Qua design is deze middelgrote SUV een mix van de Tesla Model X met de Tesla Model 3. Wat uniek is aan deze Tesla is het trekgewicht van 1.600 kg. Ook qua prijs is de Model Y een stuk aantrekkelijker dan de Model X. In samenwerking met Autoblog hebben de Model Y getest.

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in een Long Range of Performance. De Long Range heeft een actieradius van 533 kilometer en gaat van 0 naar 100 in slechts 5 seconden. De Performance heeft een actieradius van 514 kilometer en gaat van 0 naar 100 in 3,7 seconden.

De Tesla Model Y Long Range is zakelijk te leasen vanaf 743 euro per maand (10.000 kilometer/60 maanden) en de Performance is zakelijk te leasen vanaf 793 euro per maand (10.000 kilometer/60 maanden).

Tesla leasen in 2022

Conclusie; de Tesla Model 3 en Tesla Model Y  zijn twee modellen van Tesla die veel betaalbaarder zijn dan de Model S en Model X. Ook voor de zakelijke lease zijn ze hierdoor zeer interessant. De auto’s kunnen wij daarnaast ook nog televeren in 2022, iets wat voor de concurrentie van deze Tesla’s op dit moment heel lastig of zelfs niet mogelijk is.

Heb je interesse in het zakelijk leasen van een van de Tesla modellen? Bekijk hier in één overzicht de kosten van alle Tesla modellen en vraag meteen een offerte aan.


Meer weten over elektrische auto's?